BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,17
HABER /  GÜNCEL

Emniyet PKK'nın mayın haritasının peşine düştü!

PKK'nın en ağır kayıplar vermemize neden olduğu Dağlıca ve Iğdır'da saldırılarının ardından Emniyet alarma geçti; terör örgütünün mayın haritasının peşine düştü.

Abone ol

DAĞLICA ,Iğdır, Mardin ve Tunceli saldırılarıyla 2 günde 31 şehit verilmesine neden olan PKK saldırıları sonrası, Emniyet birimleri, terör örgütünün mayın haritasının peşine düştü.

PKK'nın 'seri pusu' taktiğiyle döşediği mayınların ardı ardına patlamasıyla çok ağır kayıplar verilmesinin ardından, güvenlik güçleri bu mayınların izini sürüyor. PKK’nın bomba haritası hazırlayarak eylemlerini gerçekleştirdiği değerlendiriliren güvenlik birimleri, karayollarının hangi noktalarına bomba döşendiğini tespit etmeye çalışırken özellikle menfezler üzerinde yoğunlaştı.

EMNİYET "PKK'NIN MAYIN HARİTASININ PEŞİNDE"

Habertürk'ün haberine göre; bazı menfezlere, güvenlik birimleri arama yaptıktan sonra PKK tarafından hızlıca bomba yerleştirildiği, güvenliğin sağlandığı düşünülen yollarda bu bombalar patlatılarak eylem gerçekleştirildiği öğrenildi. Güvenlik birimleri, aramaların sıklaştırılması için harekete geçti.

pkk-saldiri.20150910122044.jpg 

PKK'DAN 'ZIRH DELİCİ ROKETATAR' TUZAĞI HAZIRLIĞI

Öte yandan PKK’nın Doğu ve Güneydoğu bölgesinde güvenlik birimlerine karşı zırh delici roketatar kullandığı belirlendi. PKK’nın, stokladığı silahlarla eylemlerini aralıksız sürdürdüğü, örgütün kullandığı bazı silahların 60 santim duvarı delebilecek güçte olduğu emniyet raporlarına yansıdı.

PKK'NIN AĞIR SİLAHLARI

Terör örgütü zırh delici roketatarın yanı sıra tanksavar ve uçaksavar türü ağır silahlara sahip. Eylemlerinde tonlarca güçlendirilmiş el yapımı bomba kullanan örgüt ayrıca Doçka, Kanas, RPG-7 Roketatar, BCK Fişeği, M-16, G-3, Kalaşnikof ile C3, C4, A4 patlayıcıları da elinde bulunduruyor.