BIST 10.321
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.454,63
HABER /  GÜNCEL

Emekli Amiral'den ezber bozan sözler

Deniz Harp Okulu komutanlığından istifa eden Ertürk, 'memura cuma namazı hakkı' istedi, Star editörü Atatürk sözleriyle tepki aldı.

Abone ol

İNTERNETHABER - 6 saat 45 dakika süren Hulki Cevizoğlu'nun sunduğu programda ezber bozan çıkışlar oldu.

Deniz Harp Okulu komutanıyken istifa eden Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, "memura cuma namazı' istedi ve "Türb
anlı bir anne, asker oğlunu ziyaret edebilmeliydi" dedi.


Star Gazetesi’nden Muharrem Coşkun ise “TSK’yı resetlemek lazım. Mustafa Kemal, milleti kandıran tarihin en büyük yanıltanıdır” sözleri ile ortalığı karıştırdı.

“TÜRKLÜK İÇİN DAĞA BİLE ÇIKARIM!”

E. Tuğa. Türker Ertürk: Dedem soyadı alırken Türklüğü esas almış. Babam bununla da yetinmemiş, bana bir de Türker adını vermiş. Onun için Başbakanı bilmiyorum ama ben, ölünceye kadar Türk kimliğinden vazgeçmem. Bunun için dağa bile çıkarım.

TSK'DAN NİYE İSTİFA ETTİ?

(…)Bazı gazeteler TSK’yı itibarsızlaştırma ve dönüştürmede görev aldılar. Ben Türkiye’de “sivil darbe” yapıldığı için 2010 yılında, sivil mücadele yapmak, konuşmak, halkı uyarmak için istifa ettim.

Deniz Harp Okulu Eski Komutanı Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Maltepe Üniversitesi Atatürk Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç, Akit Gazetesi Sahibi ve Yazarı Ramazan Fatih Uğurlu'nun da katıldığı tartışma 6 saat 45 dakika sürdü.

Saatlerce süren ve ateşli tartışmalara sahne olun programda flaş sözlerin çıktığı diyaloglar şöyle;

BEN ATATÜRKÇÜ DEĞİLİM

Muharrem Coşkun: Ben Atatürkçü değilim. Siz, İskilipli Atıf Hoca’yı idam ettiniz.

E. Tuğa. Türker Ertürk: F.Uğurlu ve M.Coşkun Atatürkçü değil, laikliğe karşı. Kibarca bunu söylüyorlar aslında. Laiklik yoksa adam olunmaz. Bugün Müslüman dünyasında kepazelik vardır. Batıda devrimler kanlı olmuştur. Ben oralarda bulundum. Beni gezdirirken, nehirleri işaret edip, “Bu nehirler kan aktı” dediler. Devrimler Türkiye’de böyle olmadı. Devrimler halka sorulamazdı tabii, sorulsaydı çıkmazdı. Din aynı zamanda bir silah. Turgut Özal karşı devrimin önderlerindendir. “Allah’ın ipine sarılın” derdi. Biz ise eleştirel akla sahibiz.

Muharrem Coşkun: Atatürkçü ideoloji, uygulanış şekli ile toplum inancını hor görüyor. Mustafa Kemal, “Menemen yakılsın” demiştir.

TSK TÜRBANDA HATA YAPTI

E. Tuğa. Türker Ertürk: Müslüman kesimde bazı travmalar yapmıştır. Hassasiyetlerden dolayı bazı kişisel hatalar yapılmıştır. Türbanlı bir anne, asker oğlunu ziyaret edebilmeliydi.

Ama unutmayalım ki, bu ülke kolay kazanılmadı. Örneğin Sakarya Savaşı bir subay savaşıdır. Çünkü, asker yoktu, kaçaklar çoktu.

Bugün Cuma namazına memurlar gidemiyor diyorsunuz. Bence memurların Cuma namazına gidebileceği biçimde düzenlemeler yapılmalıdır.

MUSTAFA KEMAL HALKI YANILTANDIR

Muharrem Coşkun: Mustafa Kemal milleti yanıltan bir liderdir. Tarihin en büyük yanıltanıdır.

Fatih Uğurlu: 68 kuşağı olarak, Kanlı Pazar’da Müslümanlar kullanıldı. ABD’yi biz taşlamalıydık.

Hulki Cevizoğlu: Müslümanlık adına Arap ırkçılığı yapmamalı; ulusalcılığı ve ulusu yok etmeye çalışırken bir Kürt ulusu yaratmamalı; faşizan politikalar diye Atatürkçülüğe saldırırken günümüzdeki faşizan uygulamaları kamufle etmemelidir.