BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yerin 100 metre altında yaşamışlar

PKK'nın kaçırdığı kamu görevlileri, yaşadıkları korkunç dönemi ailelerine anlatıyor. Başçavuş Söpçeler de onlardan birisi.

Abone ol

PKK'lı teröristler tarafından 2011'de kaçırılan ve dün özgürlüğüne kavuşan Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler, 614 günde 85 kilodan 59 kiloya düştü.

Anne Hazel Söpçeler, oğluna dün gece çok sevdiği sucuk ile börekler ikram etti. Söpçelerin 2 hafta içinde kaçırılmadan önce tayin olduğu Edirne'deki birliğinde göreve başlayacağı bildirildi.

Babası Hüseyin Söpçeler ve yakınları tarafnıdan karşılanan Söpçeler, ardından uçakla İstanbul'a sonra da Kırklareli Valiliği'ne bağlı resmi plakalı minibüsle ailesinin yaşadığı Büyükmandıra Beldesine getirildi.

BABASINI BEKLEDİ

Babası PKK tarafından kaçırılan ve şimdi 4,5 yaşında olan Melis'e babasının işten geleceği söylendi. Minik Melis, en güzel kıyafetlerini giyip, evin bahçesinde dans edip halası Ayşegül Söpçeler'e babasını nasıl öpüp, sarılacağını gösterdi. Saat 02.20'de Abdullah Söpçeler jandarma eşliğinde evine geldi. Bitkin gözüken Abdullah Söpçeler, yakınlarına sarılarak hasret giderdi. Buluşma anında ailesi gözyaşlarına boğuldu. Anne Hazel Çalışkan, oğluna sevdiği yemekler ve börekler yaptı. Söpçeler evi gelince önce doya doya kızını sevdi, ailesiyle hasret giderdi. Ardından da annesinden tadını unuttuğu tavada sucuk istedi. Daha sonra da afiyetle yedi.

YERİN 100 METRE ALTINDA YAŞAMIŞLAR

Tutuldukları mağaranın yerin 100 metre altında olduğunu ve burada yaşadıkları öğrenilen ve kaçırılmadan önce 85 kilo olan Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler, bugün tartıldığında 59 kilo çıktı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN ARADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Söpçeler ailesini bugün telefonla aradı ve baba Hüseyin Söpçeler ile Abdullah Söpçeler ile konuştu. Oğluna kavuştukları için çok mutlu olduklarını söyleyen baba Hüseyin Söpçeler, "Burdan Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu sabah başbakanımız aradı, gözünüz aydın dileklerini iletti. Geçmiş olsun dedi, onada ayrıca teşekkür ediyorum. Bu acı anlatılacak bir acı değil. Böyle bir mutluluğu herkesin yaşamasını istiyorum. Barış süreci daim olsun devamlı kalsın, barışla mutlulukla herkes yaşasın. Oğlumun Edirne'ye tayini çıkmıştı, dinlendikten sonra görevine devam edecek. Oğlumu ben beklediğimden çok daha sağlıklı buldum. O sağlıklı olunca bizde daha mutlu olduk."dedi.

Ağabeyine kavuştukları için çok mutlu olduklarını anlatan Ayşegül Söpçeler, "Çok şükür çok mutluyuz. Yanımızda olduğu için çok çok mutluyuz. Bugün bizim hem bayramımız. Hem de doğum günümüz, sonunda kavuştuk. Kelimelerle anlatılacak bir duygu değil. Allah kimseye yaşatmasın."dedi.Evladına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten anne Hazel Söpçeler ise şunları söyledi: "Çok mutmuyum evladımıza kavuştuk, Allahıma şükürler olsun. Her zaman barış olsun, hiçbir anne benim gibi ağlamasın.Bize dua edenlere, bizimle olan herkese teşekkür ediyorum."Aile, gazetecilerden, eski hayatlarına dönmek istediklerini ve bir daha gazetecilere açıklama yapmayacaklarını belirtti