BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.499,39
HABER /  GÜNCEL

Erzurum'a deniz geldi

Kentteki kar yağmurla birleşince ortaya felaket manzarası çıktı. Evi suya giden bir vatandaş 'Sağolsunlar Erzurum'a deniz geldi' diyerek isyan etti.

Abone ol

ERZURUM'a aylar sonra yağan sağanak yağmur, karları da eriterek taşkınlara neden oldu. Merkez Aziziye İlçesi'nde apartmanların zemin katlarını su bastı.

Geçen Aralık ayından beri aralıklarla kar yağışının sürdüğü Erzurum'a dün akşam saatlerinden itibaren yağmur yağmaya başladı. Lodosun ardından gelen ve zaman zaman sağanak şeklinde düşen yağmurla birlikte karlar da erimeye başlayınca Erzurum Ovası'nda su seviyesi yükseldi.

Merkez Aziziye İlçesi'ndeki Sanayi Caddesi'nde bulunan Özefe Yapı Kooperatifi Evleri'ninin zemin ve birinci katlarını su bastı. Dairelerde oturanlar ilkbaharla birlikte başlayan su baskınları yüzünden perişan olduklarını söyledi. Su baskının ardından Erzurum Su ve Kanalizasyon İşletmesi (ESKİ) ile zabıta ekipleri tahliye çalışması, itfaiye ekipleri ise evlerde biriken suları boşaltmaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler, sabah taşkının meydana geldiği bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

SAĞOLSUNLAR ERZURUM'A DENİZ GELDİ

İki yıl önce kredi çekerek ev aldığını söyleyen evli ve üç çocuk babası Bülent İlçin, her yapmurda evlerini su bastığını bildirdi. Özefe Yapı Kooperatifi Evleri'nde oturan Bülent İlçin, "Bu afetin önüne geçilseydi malımız, mülkümüz zarar görmeyecekti. Birşeylerin olması için can kaybı mı olması gerekiyor? Evimin borcu bitmedi. Evle birlikte eşyalarım su altında kaldı. Eşim ve çocuklarım perişan oldu. Sağolsunlar Erzurum'a deniz geldi" diye konuştu.

32988_20096_14032013132154_9.jpg
Çalışmak için İstanbul'a giden Talip Pınarbaşı'ın evini yeni yaptırdığı ve sıfır eşya ile donattığını anlatan komşusu Resul Kağın ise, "Komşum beyaz eşyalarının hepsini yeni aldı. Duvarlnını boya, yerleri döşeme yaptırdı. Borcunu ödeyebilmek için de İstanbul'a eşi ve çocuklarını alarak kayınvalidesinin yanına gitti. Orada çalışacak, borçlarını ödeyecek. Su bastı, evi ile eşyaları berbat oldu. Sabah arayıp haber verdim. Ağlamaya başladı" dedi.