BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Eczacılardan Panax mesajı uyarısı

Eczacılar Birliği cep telefonlarına gelen Panax tanıtım mesajları için TİB'i uyardı.

Abone ol

Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay, son dönemde cep telefonlarına ''Bakanlık onaylı kalp ve damar açıcı Panax'da kampanya'' mesajları gönderildiğini belirterek, ''Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na büyük görevler düşmektedir. Kişisel bilgilerin güvenliği noktasındaki bu zafiyet giderilmelidir'' ifadelerini kullandı.

Kızılay yaptığı açıklamada, son dönemde bitkisel içerikli ürünlerin kullanımında artış yaşandığını, bitkisel içerikli ürünlerin hiçbir zararı olmadığı şeklinde bir algının oluşturulduğunu bildirdi.

Son dönemde vatandaşların cep telefonlarına ''Bakanlık onaylı kalp ve damar açıcı Panax'da kampanya'' şeklinde mesajlar gönderildiğine dikkati çeken Kızılay, şöyle devam etti:

''Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Panax adıyla piyasaya tanıtılan bu ürün hakkında, 12 Aralık 2011 tarihinde halk sağlığını tehlikeye soktuğu gerekçesiyle toplatma kararı vermiş ve ilgililer hakkında da Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Kısa mesaj örneğinden de anlaşılacağı üzere umut tacirlerinin para kazanma hırsıyla nasıl da her yolu denedikleri açıkça görülmektedir. Peki vicdan yoksunu bu kişiler, cep telefonu numaralarına nasıl ulaşabiliyor? Burada Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na büyük görevler düşmektedir. Kişisel bilgilerin güvenliği noktasındaki bu zafiyet giderilmelidir.''

Söz konusu ürünlere, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan ''gıda takviyesi ürün'' onayı alındığını anlatan Kızılay, sağlık profesyonelinin yönlendirmesi olmadan satılan ürünlerin çok ciddi sağlık sorunlarına hatta ölümlere neden olabildiğini ifade etti.

Bu ürünlerin Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmasının ve takip edilmesinin doğru olacağını kaydeden Harun Kızılay, ''Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan, bilgilerimizi bu kadar kolay bir şekilde çeşitli kişi ve kurumlara verebildiği anlaşılan GSM operatörleri hakkında gerekli yaptırımları devreye sokmalarını, Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ise görevlerini yerine getirmelerini talep ediyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.