BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Üst düzey DHKP-C yöneticisi yakalandı

İstanbul terörle mücadele ekipleri sabah saatlerinde kent genelinde terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon düzenledi.

Abone ol

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda örgütün üst düzey yöneticilerinden biri de gözaltına alındı. Polis operayon yapılan apartmanın 3. katındaki daireye pencerelerdeki demir korkulukları keserek girdi.  6'sı kadın 13 kişi gözaltına alındı.Yakalanlardan 6'sı da 18 yaşından küçük.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 06.00 sıralarında Beyoğlu Okmeydanı Piyalepaşa Caddesi üzerinde bir adrese operasyon düzenledi. Operasyona Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri de destek verdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

ÖRGÜT ELEMANLARI DÖKÜMANLARIN ELE GEÇMEMESİ İÇİN YANGIN ÇIKARDI

Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyon sırasında baskın yapılan adreslerden birisi de Okmeydanı'ndaki bir hücre eviydi. Direnişle karşılaşan polis ekipleri, biber gazı kullandı. Birbiri ardına sıralanmış çelik kapıları kıran polisler, içeri girdikleri sırada örgüt elemanları dairede yangın çıkardı. Evden dumanların yükselmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. İçeri giremeyen itfaiye ekipleri, yangına merdivenle müdahale edebildi. Alevler kısa sürede söndürüldü. 

İTFAİYE MERDİVENİYLE KIRILAN CAMLARDAN İÇERİ GİRİLDİ

Bu sırada camlara çıkan DHKP-C'liler slogan atmayı ve direnişi sürdürdü. Polis ekipleri, itfaiye merdiveniyle kırılan camlardan ve kapıları kırarak içeri girdi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Dışarı çıkarıldıkları sırada polis ekipleri ile şüpheliler arasında arbede yaşandı. Gözaltına alınan şahıslar güçlükle bindirildikleri çevik kuvvet otobüsünü tekmeledi. Bu arada yangında örgütsel dökümanların da ateşe verildiği öğrenildi.

6'sı kadın 13 kişi gözaltına alındı. Olay yeri inceleme ekiplerinin evdeki çalışmaları devam ediyor. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, operasyonun devam ettiği öğrenildi. Operayon kapsamında Grup Yorum'un çalışmalarını sürdürdüğü İdil Kültür Merkezi'ne de baskın yapıldığı öğrenildi.

11 ÇELİK KAPI ÇIKTI

Okmeydanı’nda bir hücre evine giren polis ekipleri, operasyonun ardından ilginç detaylarla karşılaştı. Bir biri ardına sıralanmış 11 çelik kapıyla karşılaşan özel harekat timleri, kapıları kırarak içeri girdi.

Operasyonun ardından kapıları dışarı çıkaran ekipler, kapıların açılmasını zorlaştırmak için örgüt elemanları tarafından çelik kapıların içinin kumla doldurulduğunu belirledi.

ELEKTRİK, SU VE DOĞALGAZI KAÇAK KULLANMIŞLAR

Bu arada ekipler, hücre evinde kullanılan elektrik, su ve doğalgazın kaçak olduğunu belirledi. Bunun üzerine olay yerine doğalgaz, su ve elektrik ekipleri çağırıldı. Örgüt üyelerinin, kullandıkları su nedeniyle İSKİ’ye yaklaşık 24 bin lira borçlarının bulunduğu tespit edildi. Binaya kaçak olarak döşenen tesisatlar sökülerek devre dışı bırakıldı.