BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.433,96
HABER /  GÜNCEL

İşte Türkiye'nin konuştuğu o askerin hikayesi

Dün PKK tarafından serbest bırakılan 8 kamu görevlisinden biri olan Zihni Koç PKK'lı teröriste bakışlarıyla akıllara kazındı

Abone ol

ekran-resmi-2013-03-14,-12.12.04.20130314122714.pngİNTERNETHABER (AJANSLAR) -
O bu bakışlarıyla akıllara kazındı. Dün PKK'nın serbest bıraktığı 8 kamu görevlisinden biri olan Uzman Çavuş Zihni Koç 21 ay sonra evine döndü.

Dün serbest bırakılma anında annesinin ölüm haberi ile yıkılan Koç,  PKK'lı teröristin elini sıkmadığı bu kareyle dikkat çekmişti.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırılan 36 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Zihni Koç, dün serbest bırakılmasının ardından baba evine döndü. Annesi Gülsüm Koç’un kalp krizinden öldüğünü öğrenen Koç, oğlu Alican Koç’un balkona astığı Türk Bayrağı’nı öptü.

ANNESİ O KAÇIRILDIĞINDA ÖLDÜ

ekran-resmi-2013-03-14,-12.10.45.20130314122752.png

Diyarbakır’ın Lice İlçesi'ne bağlı Fis Köyü yakınlarında 9 Temmuz 2011 tarihinde yol kesen PKK'lı teröristler, tarafından kaçırılan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Zihni Koç'un, Amasya’nın merkeze bağlı Karaali Köyü’nde yaşayan annesi Gülsüm Koç, geçen yıl Şubat ayında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti.

EŞİ BABA EVİNDE YOL GÖZLEDİ

Uzman Çavuş'un eşi 34 yaşındaki Mihrican Koç ise çocukları 13 yaşındaki Alican ve 5 yaşındaki Hasan Hüseyin Koç ile birlikte kayınpederinin evine yerleşmişti.

Barış süreci kapsamında PKK terör örgütü tarafından dün serbest bırakılan Piyade Uzman Çavuş Zihni Koç, Habur'da babası Veysel Koç (55) ve 5 yaşındaki oğlu Hasan Hüseyin Koç tarafından karşılandı.

EVİNDEKİ BAYRAĞI ÖPTÜ

Daha sonra Habur’dan Silopi’ye gelerek helikopterle Diyarbakır’a geçen Koç, buradan da tarifeli uçakla Ankara’ya inip, karayolu ile bu sabaha karşı Amasya'nın merkeze bağlı Karaali Köyü‘ndeki baba evine geldi. Annesi Gülsüm Koç’un ölüm haberini Habur’da babasından öğrenen Zihni Koç, oğlu Alican Koç’un (13) balkona astığı Türk Bayrağı’nı öptü.

Oğlu ile birlikte eve dönen baba Veysel Koç, “Oğlumun sağlıklı ve sıhhatli gelmesinden memnunum. Barış sürecine destek veren tüm yetkililerden Allah razı olsun. Sayın başbakanımız ve sivil toplum örgütlerinin yürütmüş olduğu barış görüşmelerini sonuna kadar destekliyoruz. Evet acı yaşadım. Şuanda yaşadığım acı kadar da mutluyum" dedi.

ekran-resmi-2013-03-14,-12.11.34.png

11 yıldır Piyade Uzman Çavuş olarak görev yapan Zihni Koç’un babaevine döneceğini haber alan yakınları ve arkadaşları da eve akın etti. Anneannesi Ayşe Koç (75), torununun gelişiyle yeniden doğduğunu belirterek, "Onun için en sevdiği yemekleri yaptım. 10 gün önce yaşadığını öğrendik. Onun için daha tosun keseceğim" dedi. Babaanne Narin Koç ise (85), "Zihni'me kavuşamam diyordum. Çok şükür kavuştum. Allah bizi kavuşturanların cümlesini de kavuştursun" diye konuştu.

Basın mensuplarına konuşmayan Piyade Uzman Çavuş Zihni Koç, daha sonra eve çekilerek yakınlarıyla hasret giderdi.

Serbest bırakılan askeri yıkan haber

PKK'nın serbest bıraktığı 8 kamu görevlisinden biri olan Uzman Çavuş Zihni Koç annesinin ölüm haberiyle yıkıldı

35035.jpg

ANNESİNİ KAYBETTİĞİNİ O ANDA ÖĞRENDİ

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ise şöyle konuştu: “Moral motivasyonları iyiydi. Sadece yorgundular. Aylar sonra özgürlüklerine kavuşmanın sevincini yaşıyorlardı. Ekibin içerisinde tek üzüntülü olan Zihni Koç'tu. Annesini kaybettiğini orada öğrendi ve çok üzüntülüydü.”

HASTA YATAĞINDA GÖZYAŞI DÖKMÜŞTÜ

Geçirdiği kazada ağır yaralanan Gülsüm Koç, İHA mikrofonuna 1 yıl önce yaptığı açıklamada, oğlu için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'dan yardım beklediğini ifade ederek, "Çocuğum gelsin, bana destek olsun, en büyük ilaç o. Yeter ki büyükler sesimizi duysun" demiş ve gözyaşlarına boğulmuştu.Uzman Çavuş Zihni Koç, Astsubay Abdullah Söpçeler ve Sağlık Teknisyeni Aytekin Turhan Uz ile birlikte, 9 Temmuz 2011 tarihinde, Diyarbakır-Bingöl Karayolu Ziyaret Tepe mevkisinde PKK'lı teröristlerce kaçırılmıştı.

ELİNİ SIKMADIĞI BU FOTOĞRAF DİLLERDE

Türkiye onu teslim görüntüleri sırasında verdiği tepkiyle tanıdı. Reşadiye saldırısının emrini veren PKK'lı elini sıkmak için uzandığında o eli havada bıraktı ve şunu söyledi (DEVAMINI OKU)


pkklinin-elini-sikmadi.20130314124022.jpg