BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Serbest bırakılan askeri yıkan haber

PKK'nın serbest bıraktığı 8 kamu görevlisinden biri olan Uzman Çavuş Zihni Koç annesinin ölüm haberiyle yıkıldı

Abone ol

İNTERNETHABER (AJANSLAR) - PKK tarafından kaçırılan 8 kamu görevlisi bugün öğle saatlerinde serbest bırakıldı. Serbest bırakılan kamu görevlilerinden Uzman Çavuş Zihni Koç aldığı haberle yıkıldı. Zihni Koç annesinin öldüğünü 1.5 yıl sonra öğrendi.

ANNESİNİ KAYBETTİĞİNİ O ANDA ÖĞRENDİ

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ise şöyle konuştu: “Moral motivasyonları iyiydi. Sadece yorgundular. Aylar sonra özgürlüklerine kavuşmanın sevincini yaşıyorlardı. Ekibin içerisinde tek üzüntülü olan Zihni Koç'tu. Annesini kaybettiğini orada öğrendi ve çok üzüntülüydü.”

HASTA YATAĞINDA GÖZYAŞI DÖKMÜŞTÜ

Geçirdiği kazada ağır yaralanan Gülsüm Koç, İHA mikrofonuna 1 yıl önce yaptığı açıklamada, oğlu için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'dan yardım beklediğini ifade ederek, "Çocuğum gelsin, bana destek olsun, en büyük ilaç o. Yeter ki büyükler sesimizi duysun" demiş ve gözyaşlarına boğulmuştu.Uzman Çavuş Zihni Koç, Astsubay Abdullah Söpçeler ve Sağlık Teknisyeni Aytekin Turhan Uz ile birlikte, 9 Temmuz 2011 tarihinde, Diyarbakır-Bingöl Karayolu Ziyaret Tepe mevkisinde PKK'lı teröristlerce kaçırılmıştı.

DAĞDA SIRAT KÖPRÜSÜNDEN GEÇTİK

PKK'nın kaçırdığı kaymakam adayı Erenoğlu da dağda 19 ay boyunca neler yaşadıklarını anlattı. PKK'lıların elini sıkmayan Erenoğlu 'sırat köprüsünden geçtik' dedi. (DEVAMINI OKU)

KÜRT ROBOCOPLAR SINIRI TUTTU

PKK'nın serbest bıraktığı 8 kamu görevlisi Amadiye'den Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin tasis ettiği ciplerle yaklaşık 10 araçtan oluşan konvoyla sınıra kadar geldi. Saat 13.40 sıralarında Zaho'ya gelen konvoy yine sıkı güvenlik önlemleri altında ilçede hiç durmadan İbrahim Halil Sınır Kapısı'na giriş yaptı.

Kamu görevlilerinin serbest bırakılmasını Zaho'da izleyen Türk gazetecilerin, İbrahim Halil Sınır Kapısı'na girişine sıkı güvenlik önlemleri alan robocoplar izin vermedi. Yolu kesen robocopların çevrede de çok sıkı güvenlik önlemleri aldığı belirtildi.