BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

DHKP-C'li gelinini böyle yakalattı

Ordu, DHKPC'li Ecevit Şanlı'nın Gürgentepe nüfusuna kayıtlı çıkmasının şokunu üzerinden atamamışken ikinci bir haberle daha sarsıldı.

Abone ol

Muğla’da yine aynı örgüt üyesi Ordu nüfusuna kayıtlı Kadife Yılmaz isimli kadın benzer bir eylemi gerçekleştirebileceği şüphesi ile polis tarafından yakalandı. DHKP-C terör örgütü üyesi kadının hasta olması ve örgütün hasta örgüt üyelerini intihar bombacısı olarak kullanması nedeniyle, kayınpederinin ihbarı ile yakalandığı ortaya çıktı.

Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı Ilıca beldesinin Uzundere köyünde yaşayan 83 yaşındaki Hasan Yılmaz Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuştu. Yılmaz, "Ölümcül hastalığı bulunan Ecevit Şanlı ABD Büyükelçiliği'ni intihar eylemi gerçekleştirince aklıma kemik erimesi rahatsızlığı bulunan gelinim Kadife Yılmaz geldi. Hasta olduğu için örgütün onu da intihar eyleminde kullanabileceğini düşündüm. Başkalarına zarar verecek bir eylem içerisinde olmaması için polise haber verdik, durumu anlattık. Onlarda yakaladı. Geceleri artık rahat uyuyorum." dedi.

Uzun zamandır oğlu ve gelini ile görüşmediğini de anlatan Hasan Yılmaz, " Ben onlara bir şey olursa cenazelerine kesinlikle gitmem. Onlarda benimkine gelmelerini istemiyorum. Gelinimde inşallah hapisten çıkamaz, ölüsü çıkar hapisten. Bu bayrağa karşı olan adama sahip çıkmam. Bu bayrağa karşı olan adamın benim yanımda yeri yok. Oğlum olmasında ne olursa olsun.” diye konuştu.

Örgüte katılanlara da çağrıda bulunan Hasan Yılmaz, bu işin sonunun olmadığını belirterek şunları söyledi: "Anne-babalar, ellerinden geldiği kadar ikna etsinler, sahip çıksınlar. Ama benimki gibi ikna olmayana anne baba ne yapsın? Ben ne yaptım oğluma? Bir şey yapamadım. Ben eskiden beri yalvarıyorum, ‘oğlum bu işin sonu yok. Gelinime 'bu işin sonu yok’ diyorum. Benim çocuğum vefat etti. Onu çok nazlı büyüttüm. Ama takıldı. Titredim üzerine titredim. Yevmiyeye gittim, ben onu zanaatkar yaptım. ‘Oğlum bu işin sonu yok. Bu devletini, bu bayrağı, yedi düvel gelmiş yere indirememiş. Yedi düvel karşısında gene Türkler Türklüğünü korumuş. Vatanını korumuş. Siz kimsiniz oğlum? Bu devlete karşı gelmeyin’ dedim, 'ne karısına ne kendine hayır etmedi.'”

Kadife Yılmaz’ın olası bir eylemi yapamadan yakalanmasıyla rahatladığını söyleyen Hasan Yılmaz şöyle konuştu: " “Bunlar bu yolda birisine zarar verecek diye korku içindeydim. Stresteydim devamlı. Şimdi de yakalandığı için sevinçten heyecanlıyım. Kimseye zarar vermeden yakalandığına bayılıyorum. Sevinçliyim. Rahat bir uyku uyuyorum. Rahat bir uyku uyuyorum.”

Gelininin bir intihar saldırısıyla ölmesi halinde insan yüzünü çıkamayacağını vurgulayarak, " Şükür polis yakaladı. Böyle birşey olsa İnsan yüzüne çıkamazdım. Kimsenin tarafına bakamazdım. ‘Baksana gelinin ne yaptı’ derler diye. Ben ölmeliydim o zaman. Yine de ar ediyorum da. Hiç olmasa kimsenin canı yanmadan yakalandı.” şeklinde konuştu.