BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,45
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Elvan cephesinde şok gelişme

10 bin metre finalinde yarışı bırakmak zorunda kalan Elvan'ın cephesinde şok gelişme.

Abone ol

19. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda, sakatlığı nedeniyle 10 bin metre finalinde yarışı bırakmak zorunda kalan milli atlet Elvan Abeylegesse'nin, aşil tendonundaki sorunun aslında omurgasındaki eğrilikten kaynaklandığı tespit edildi.

İspanya'da Nisan ayında yapılan yarışlarda ortaya çıkan ve Avrupa Şampiyonası'na kadar geçen sürede milli atletin aşil tendonundaki sorununa yönelik süren tedavilerin, doğru teşhis edilmediği ortaya çıktı.

Abeylegesse'yi dün kontrol eden İsveçli doktor Mikael Molin, milli atletin omurgasının en üst kısmında sola doğru bir eğiklik bulunduğunu, omurganın alt kısmının da bu nedenle vücudun dengesini sağlamak için aynı yöne döndüğünü ve bu yüzden milli atletin sağ bacağının diğerine göre 2 santimetre kısa olduğunu tespit etti.

Bacak boylarındaki farklılık nedeniyle Elvan'ın sağ aşil tendonuna fazla yüklendiğini belirleyen Chiropratic (omurga ve sinir sistemi arasındaki etkileşimi tedavi eden, omurgaları düzenlemek için kullanılan bir metot) uzmanı doktor Molin, omurgayı eski haline getirebileceğini ve vücuttaki mekanik arızayı giderebileceğini taahhüt etti.

Milli atletin antrenörü Ertan Hatipoğlu, İsveçli doktorun bulgularıyla kendisini de tatmin ettiğini belirterek, "Doktor Molin, Elvan'ı cumartesiye kadar koşacak duruma getireceğini söyledi. Büyük ihtimalle cumartesi günü 5 bin metrede Elvan piste çıkacak" diye konuştu.