BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şehit babası toprağa verildi

Oğlunun şehit haberini duyan ve geçirdiği kalp krizi sonucu ölen baba toprağa verildi.

Abone ol

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki evinde terör örgütü üyelerinin silahlı saldırısına uğrayarak şehit olan Astsubay Başçavuş Levent Çevik'in ölüm haberi üzerine kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren babası İbrahim Çevik (59), Antalya'da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Bir yıl önce açık kalp ameliyatı olan, oğlu Levent Çevik'in şehit olduğunun kendisine telefonla bildirilmesi sonrasında kalp krizi geçirerek, hayatını kaybeden İbrahim Çevik'in cenazesi için yakınları, Atatürk Devlet Hastanesi morgu önünde toplandı. Oğlunu şehit veren, eşini de kaybederek büyük acı yaşayan Neziha Çevik güçlükle ayakta durabildi. Neziha Çevik'in acısını küçük oğlu Can, yakınları ve komşuları paylaştı.

TABUTUN BAŞINDAN AYRILMADILAR

Morgtan alınan cenaze daha sonra Muratpaşa Camisi'ne getirilirken, anne Neziha Çevik ve oğlu Can, İbrahim Çevik'in tabutu önünde gözyaşı döktü. Tabuta sarılan, oğlunun ve eşinin ölümüne feryat eden anne, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Muratpaşa camisinde düzenlenen cenaze törenine, aile ve yakınlarının yanı sıra Antalya Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, CHP Milletvekilleri Tuncay Ercenk ile Osman Kaptan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Saim Olguner, askeri erkan, polisler ve bazı siyasi partilerin temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. Cenaze namazının ardından omuzlara alınan İbrahim Çevik'in naaşı İl Jandarma Komutanı Saim Olguner'in de bulunduğu askeri erkan tarafından selamlandı. Cenaze, Büyükşehir Belediyesi Uncalı Kent Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.