BIST 10.899
DOLAR 32,17
EURO 34,96
ALTIN 2.455,64
HABER /  GÜNCEL

El Cezire Kandil dağlarında

El Cezire TV ekibi terör örgütü PKK'nın Kandil Dağı'ndaki kampını görüntüledi.

Abone ol

El Cezire TV ekibi, Kuzey Irak'taki PKK'lı teröristlerin Türk komando birliklerinin olası sınır ötesi operasyonundan tedirgin olduklarını bildirdi. PKK'nın Kandil Dağı'ndaki kampını görüntüleyen El Cezire'nin Erbil muhabiri Ahmet El Zaviti ve kameraman Salah Doski izlenimlerini anlattı.
Bir hafta boyunca militanlarla birlikte yaşayan kameraman Salah Doski, Türk komando birliklerinin sınır ötesi operasyon düzenleme ihtimalinin kamptaki militanları tedirgin ettiğini söyledi.




Kampların sürekli yer değiştirdiğini belirten Doski, "Hiçbir zaman güçlerini bir arada tutmuyor, dağlık araziye yayıyorlar. Yıl boyunca teyakkuz halindeler. Her üç-dört aylık zaman diliminde yerlerini değiştiriyorlar. Belki de bizim çekim yaptığımız yerler şimdi boştur. Zira yolumuz üzerinde terkedilmiş eski mevzilere de rastladık" diye konuştu.

'TERÖRİSTLER BULUNDUKLARI YERİ TANIMIYOR'
Militanların sık sık yer değiştirmesinde pişman olan gençlerin de etkisi olduğunu belirten Doski, "Yeni savaşçılar olarak adlandırdıkları ve yaşları 17 ile 19 arasında değişen gençlerin pişman olup geri dönmeleri ihtimaline karşı eğitim kampları da üç ayda bir yer değiştiriyor. Böylece bu gençler bulundukları yeri tanımıyor" diye konuştu.
Irak Kürt muhabir Ahmet El Zaviti ise Kürtlerin sorunlarını yaşadıkları ülkelerin koşullarına göre çözmeye çalışmaları gerektiğini düşünüyor:

'PKK'NIN EYLEMLERİ DİĞER KENTLERE YAYMASI İŞE YARAMAZ'
"Türkiye'deki, Suriye'deki, Irak'taki ve İran'daki Kürt sorununu birbirine bağlamaya çalışırsanız iş çıkmaza girer. Ancak Türkiye'deki Kürt sorununu ülke gerçeklerine göre ele alırsak çözüme ilerlememiz daha kolay olacaktır.Gerek bu dört devlet, gerek Kürt örgütleri sorunu bir gördükleri sürece çözüm zor olacaktır"
Sorunları şiddetle çözmeye çalışmanın kimseye fayda sağlamayacağını belirten Zaviti, "Türkiye'nin sınır ötesi operasyon düzenlemesi bu grupları bitirmez. PKK da savaşı bombalı ve silahlı eylemlerle diğer Türk kentlerine taşıyarak sonuca ulaşacağını sanıyorsa yanılıyor. Tersine, şiddet durumu daha da içinden çıkılmaz bir hale getirir" dedi.