BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

O imam hatipli konuştu

TBMM'de 23 Nisan'da toplanan Türkiye Öğrenci Meclisi'nde dikkat çeken o imam hatipli konuştu.

Abone ol

TBMM'de 23 Nisan'da toplanan Türkiye Öğrenci Meclisi'ndeki konuşmaları nedeniyle tepki çeken imam hatipli Çalışkan, "Babam dolayısıyla Milli Görüş'e sempati duyuyorum" dedi

TBMM'de 23 Nisan'da toplanan Türkiye Öğrenci Meclisi'nde konuşmaları ve etkinlikleriyle tepki çeken imam hatip lisesi öğrencisi 20 yaşındaki Fatih Çalışkan, "Şu an için Milli Görüşçüyüm diyemem. Ancak, babam dolayısıyla Milli Görüş'e bir sempati duyuyorum" dedi. Çalışkan'ın babası, "Milli Görüş" çizgisindeki Milli Gazete'nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Selami Çalışkan.

Fatih Çalışkan, imam hatip liselilerin hakları ve türbanın serbest kalması için mücadele veren İmam Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği'nin de (ÖNDER) Öğrenci Meclisi başkanlığını yapıyor. Üniversitede hukuk eğitimi almak istediğini anlatan Çalışkan, babasıyla birlikte SP'nin bazı etkinliklerine katıldığını, Anadolu Gençlik Derneği'nin de organizasyonlarını izlediğini söyledi.

Arkadaş az bile söyledi

Türkiye Öğrenci Meclisi'nin başkanlık yarışını bir oyla kaybeden Tuzla İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi ve İstanbul Öğrenci Meclisi Temsilcisi Çalışkan, meslek liseleri için katsayı oranının değiştirilmesini içeren önergeyi kabul ettirmeyi başarmıştı.

Üniversite sınavına hazırlanan Çalışkan, ortaokuldan önce üç yıl hafızlık okuduğu için okula geç başladığını söyledi. Çalışkan, yaşının büyük olmasını da bu duruma bağladı.
TBMM'de yakasına Atatürk rozeti taktığını anlatan Çalışkan, "Atatürk'ün annesi ve eşi örtülüydü. Şimdi Atatürk'ü savunanlar, örtüye niye karşı çıkıyor, anlamıyorum" dedi.

Çalışkan, "Öğrenci Meclisi'nin sayemizde reklamı oldu. Arkadaşımız da sadece İHL'lilerin değil, tüm meslek liselerinin önündeki engellerden bahsetti. Bence az bile söyledi. İmam hatiplilere karşı alınmış tavırlar dolasıyla birilerinin tüyleri diken diken oluyor" diye konuştu. Çalışkan, AKP'nin verdiği sözleri tutmadığını söyledi.

Kaynak: www.milliyet.com.tr