BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.401,55
HABER /  GÜNCEL

El arabalı bomba!

Kadıfekale'de özel düzenekli bir el bombası park halindeki otoya çarptı! Bomba piknik tüpünden yapılmış!

Abone ol
İZMİR'in Kadifekale semtinde, Rakım Erkutlu Caddesi'ne dün 07.00 sıralarında gelen kimliği belirsiz kişi veya kişilerin 628. Sokak'tan bıraktığı simitçilerin kullandığı tipten seyyar el arabası, yoldaki eğimin etkisiyle bir süre ilerledikten sonra park halindeki Cüneyt Kral'a ait otomobile çarparak infilak etti. Büyük bir gürültüyle patlayan bomba yaklaşık 300 metrelik alanda etkili oldu. Patlama sırasında, çalıştığı kahvede temizlik yapan Hüseyin Akçadağ (54) omzundan yaralandı.

Çok sayıda Terörle Mücadele Şubesi ekibinin sevk edildiği bölgede 14'ü polise ait lojman dairesi olmak üzere çevredeki toplam 43 evin, bir polis noktasının, İkmal Şube Müdürlüğü'nün hizmet binasındaki iki katın, caddedeki Yapıcıoğlu Camii'nin, 10 işyerinin, üçü Emniyet Müdürlüğü'ne ait resmi oto olmak üzere 10 aracın camları kırıldı ve hasar gördü.

3 piknik tüplü C-4
Patlamanın ardından ele geçirilen parçaların kriminal incelemesinin sürdüğü belirtilirken, Emniyet yetkilileri, ilk incelemelere göre C-4 tipi olduğu belirtilen bombanın daha etkili olması üç piknik tüpünün bağlandığını ve piknik tüplerden biri patlarken, diğer ikisinin patlamadığı belirlendi.
Saldırıyı PKK'nın yaptığı yönündeki bilgilere ulaşıldığı ancak şu ana kadar üstlenenin olmadığı kaydedildi.
Patlamada sağ kol pazu kısmından yaralanan ve kaldırıldığı İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat edilen Hüseyin Akçadağ'ın hayati tehlikesinin sürdüğü açıklandı.