BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  SPOR

Gerets futbolcularını uyardı

Üç gol atan ancak iki gol yiyen Galatasaray'da Gerets futbolcularına Fenerbahçe maçını hatırlattı.

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, 3-2 kazandıkları Samsunspor maçında ortaya koydukları oyunun, 8 Mart Çarşamba günü Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında ezeli rakipleri Fenerbahçe ile yapacakları maç için yeterli olmayacağını vurgulayarak, ''Orada herkesin kendi görevini daha çok yerine getirmesi gerekiyor. Aksi halde zorlanırız, başarılı olamayız'' dedi.

Gerets, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, bugünkü karşılaşmada bir taraftan üzgün olduklarını, bir taraftan da sevindiklerini ifade ederek, ''Daha fazla golleri atamadığımız için üzgünüz, ama yediğimiz goller de belki bizi uyarmıştır. Böyle oynamamızın bize zarar vereceğini göstermiştir'' diye konuştu.

Maçta pozisyona girmekte zorlandıklarını kaydeden Gerets, kanatlarda oynayan Necati ve Hasan Şaş'ın orta sahaya destek vermelerini istediklerini, ancak İliç'in oyuna girmesiyle biraz daha düzelebildiklerini, yine de istedikleri pozisyonları bulamadıklarını kaydetti.

İlk yarıda iyi oynayamadıklarını, ancak ikinci yarıda üzeldiklerini ve 7 gol bulabilecekleri maçta 2 gol yediklerini anlatan Gerets, ''Hem üzültülü, hem de sevinçliyiz. Öte yandan baktığımızda en azından 24 saatlik bir liderliğimiz var. Bu süre artabilir de. Bunu da gözardı etmememiz lazım'' ifadesini kullandı.

Gerets, uzun süredir korner veya serbest vuruşlardan gol atmayı beklediklerini belirterek, kafa toplarına hakim çok iyi oyuncularının bulunduğunu, ancak bugüne dek bu konuda zorlandıklarını söyledi.

Belçikalı teknik adam, ''Liderlik purosu içecek misiniz?'' sorusuna, ''Puromu içeceğim. Bu da sponsorumuz Sarar'dan olacak. Biz verdiğimiz sözü tuttuk ve lider olduk. Sponsorumuz da bize bir puro, belki de bir kravat hediye edecek'' yanıtını verdi.

Gereksiz görülen kartlar konusunda futbolcuları sürekli  uyardıklarını kaydeden Gerets, ancak maç içinde bazı olayların kontrol edilemedeğini söyledi.

Gerets, her şeye rağmen hafta içinde yaptıkları konuşmaların Hasan Şaş üzerinde pozitif etki oluşturduğunu, bunun da takım için iyi bir örnek olduğunu sözlerine ekledi.

ARICA: ''OYUN DİSİPLİNİMİZ BOZULDU''

Samsunspor Teknik Direktörü Erdoğan Arıca ise Galatasaray'ın attığı 2. golden sonra oyun disiplinlerinin bozulduğunu, bunu eğerlendiren rakiplerinin iyi oynayarak maçı kazandığını söyledi.

Oyunun ilk yarısında iyi mücadele ettiklerini belirten Arıca, bu devrede rakiplerine hiç şans vermediklerini ifade ederek, ''Uzatmada talihsiz bir gol yedik. İkinci yarı Rafael ile gol şansını değerlendiremedik. İkinci golü yedikten sonra oyun disiplinimiz bozuldu, o dakikalarda Galatasaray daha iyi oynadı ve kazandı. Rakibimizi tebrik ediyorum'' diye konuştu.