BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şaşmazlar çetesine darbe

Kamuoyunda ''Şaşmazlar Çetesi'' olarak bilinen gruba yönelik operasyonda, 1'i çocuk 7 kişi yakalandı.

Abone ol

Kamuoyunda ''Şaşmazlar Çetesi'' olarak bilinen gruba yönelik operasyonda, 1'i çocuk 7 kişinin yakalandığı bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, liderliğini İ.Ş. ve R.Ş. adlı kişilerin yaptığı belirtilen gruba karşı yapılan operasyonlar hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, 24 Eylül 2003 tarihindeki operasyonda toplam 17 kişinin yakalandığı, bu kişiler hakkında ''teşekkül halinde yankesicilik ve kapkaç suretiyle hırsızlık yapmak, küçük yaşta çocukları zorla ve tehditle çalıştırmak, 6136 sayılı kanuna muhalefet etmek'' suçlarından işlem yapıldığı ve R.Ş'nin de aralarında bulunduğu10 kişinin tutuklanarak cezaevine sevk edildiği belirtildi.

Gruba yönelik 25 Ekim 2005 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda 2'si çocuk 4 kişi hakkında kapkaç ve yankesicilik suçlarından işlem yapıldığı kaydedilen açıklamada, 26 Aralık 2005'teki operasyonda ise  1'i çocuk 2 kişinin kapkaç şüphelisi olarak yakalandığı ve bunlardan U.Ş'nin tutuklandığı ifade edildi.

Açıklamada, aynı gruba yönelik bugün yapılan operasyonda da 1'i ocuk 7 kişinin yakalanarak tahkikata başlandığı bildirildi. Bir gazetede bugün yer alan haberde ismi geçen M.E.T. adlı çocuğun, daha önce İstanbul polisi tarafından 25 Ekim ve 26 Aralık 2005 tarihlerinde yapılan operasyonlarda yakalandığı, bu çocuğun kendisini ''Azat Tokur'' olarak tanıttığı kaydedilen açıklamada,
çocuğun ailesinin, her iki olayda alınan ifadelerinde, çocuğu hırsızlık suçlarında kullanan şahıslardan davacı ve şikayetçi olmadığı belirtildi.

Açıklamada, adı geçen çete üyelerinin ev ve üstlerinde 4 ayrı tarihte yapılan aramalarda; 2 adet Kalaşnikof şarjörü, 142 adet Kalaşnikof mermisi, 2 adet tabanca, 2 adet şarjör, 20 adet fişek, 340 gram esrar ve 1 adet oluklu kılıç ele geçirildiği kaydedildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, yakalanan şüphelilerin bugün mevcutlu olarak Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği bildirildi.