BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,74
ALTIN 2.388,59
HABER /  GÜNCEL

Konyada apartmanda panik

İki yıl önce çöken Zümrüt apartmanında yakınlarını kaybeden bir kadın paniğe neden oldu. Nasıl mı?

Abone ol

Konya'da iki yıl önce çöken Zümrüt Apartmanı'nda yakınlarını kaybettiği belirtilen bir kadın, oturduğu 4 katlı binadan dışarı çıkarak apartmanın yıkılmakta olduğunu söyleyince paniğe neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, Devricedit Mahallesi Vatan Caddesi Fuar Siteleri C Blok'ta oturan Nilüfer Cengiz, 4. kattaki evinden ses geldiği gerekçesiyle çocuklarını yanına alarak sokağa çıktı.

Cengiz'in ''Apartman yıkılıyor'' çığlıklarını duyan site sakinleri, apartmanı boşalttıktan sonra durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra, sivil savunma ve doğal gaz ekiplerinin gelmesini bekledi.

Sivil savunma yetkilileri, yaptıkları incelemeden sonra apartmanda hiçbir çatlağa rastlayamadıklarını ve 25 yıllık binanın sağlam olduğunu belirttiler.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Selim Büyükkarakurt da, yapılan incelemelerde binada sorun tespit edilmediğini açıkladı. Apartman yöneticisi Ali Kozakoğlu, Nilüfer Cengiz'in, çöken Zümrüt Apartmanı'nda yakınlarını kaybettiğini ve duyduğu sesler nedeniyle paniğe kapıldığını söyledi.

Cengiz'in, çocuklarını da alarak yakınlarının evine gittiği  öğrenildi. Çevrede güvenlik önlemi alan çok sayıda polis ile sivil savunma ve doğal gaz ekipleri, incelemelerin ardından görevlerinin başına döndü.