BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,75
ALTIN 2.401,16
HABER /  DÜNYA

Putin Bushu telefonla aradı

Rus lider Putin, ABD Başkanı Bush'u telefonla arayarak, hamas görüşmeleri hakkında bilgi verdi.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ABD Başkanı George Bush'u telefonla arayarak, Rus yetkililerin Hamas heyetiyle yaptığı görüşme ve İran'ın tartışmalı nükleer programı hakkında görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Kremlin basın bürosundan yapılan kısa açıklamada, Putin ve Bush'un, bu konularda ve uluslararası gündemdeki diğer önemli konularda işbirliğini sürdürmeye karar verdikleri kaydedildi.

Açıklamada, görüşmede Rusya dışişleri bakanının Washington'a yapacağı ziyaretin de ele alındığı belirtildi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Bush, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve diğer yetkililerle görüşmek üzere Pazartesi günü Washington'a gidecek.

Moskova, hem İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani'yi, hem de bir üst düzey Hamas heyetini ağırlamıştı. Laricani, zenginleştirilmiş uranyumun Rus topraklarında kurulacak ortak bir tesiste üretilmesiyle ilgili Rusya'nın önerisini görüşmek üzere Moskova'ya gelmişti.

Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal de, beraberinde bir heyetle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine Moskova'da temaslarda bulunmuştu.