BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.408,63
GÜNCEL

Ekrem İmamoğlu, Sedat Peker'e özendi! Söze 'ulan' diye başladı

İSTANSUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ'ın temel atma töreninde yaptığı konuşmada Sedat Peker'e özendi. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na “Ulan" diye başlayan cümlelerle hedef aldı. "Ulan Memleketin içinden bir kanal geçirdiniz, paranın nereye aktığını bilmiyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kiptaş Tuzla Aydınlık Evler projesinin temel atma töreninde öyle bir konuştu ki izleyenlerin gözünün önüne Sedat Peker'in videoları geldi. İmamoğlu'nun özellikle  Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na “Ulan" diye başlayan cümlelerle hedef alması dikkat çekerken, İBB Başkanı'ndan çok Cumhurbaşkanı adayı gibi konuşması da dikkat çekti. 

İstanbul'u kaybettiklerine ne kadar üzüldüler daha çok üzülecekler!

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'nun kendisine yönelik eleştirilerine cevap veren İmamoğlu, "Bu İstanbul, ne kadar ağır geldi bu arkadaşlara, ne kadar üzüldüler. Çok daha üzülecekler. Çünkü, 16 milyon mutlu oluyor burada. 16 milyonun mutluluğu değil; anlıyoruz ki bunlar, kendilerine burayı mülk edinmişler. Mülk edinmişlik üzerinden, bir kavga içerisindeler...” dedi.

İstanbul'u birilerine bırakmadı; yolladı sizi. Kovdu sizi, kovdu!

İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na işaret ederek, “Bürokrasi boyunca eli titreyerek, bir ilçenin siyasi ilçe başkanından onay almadan imza atamayan ve şimdi bakan olmuş isim, ‘İstanbul'u birilerine bırakamayız’ diyor. Zaten bu millet, İstanbul'u birilerine bırakmadı; yolladı sizi. Kovdu sizi, kovdu."

Bakan'a önce 'Allah'ın adamı' sonra da 'şaşkın' dedi

Bakan Karaismailoğlu'na eleştirilerini sürdüren Ekrem İmamoğlu, "Koca devletimizin bakanı, belediyeyle yarışıyor. ‘Şu metroyu ben yapıyorum. Bu metroyu ben yapıyorum.’ Yapacaksın tabii. Devletin bakanısın Allah'ın adamı. ‘Gayrettepe’den havalimanına metro yapıyorum.’ Bilmem nereden bilmem nereye… Yapacaksın tabii. Ayıptır. Belediyeyle devletin bakanı yarışır mı? Şaşkın. Bunlar şaşkın. Vallahi şaşkın. Yahu memleketin derdine bak. 1 dolar olmuş 15 lira. Daha 4-5 sene önce 3 liraydı” diye konuştu.

Sen, hayatında bir tane küvette gemi oynatmamış adamsın!

“Bak Allah şahit; bu memleketin ekonomisi iyi olsa da ben sizi doya doya alkışlasam” diyen İmamoğlu, “Kanal İstanbul'dan bahsediyorlar. Çıldıracağım Allah'ım. Kanal İstanbul'dan bahsediyor ya. Ulan memleketin içinden bir kanal geçirdiniz, paranın nereye aktığını bilmiyoruz. Neymiş? ‘Büyük gemileri geçireceğiz.’ Sen, hayatında bir tane küvette gemi oynatmamış adamsın. Büyük gemiyi İstanbul Boğazı'ndan geçiremezmiş de kanaldan geçirecekmiş. Devletin bakanlarının düştüğü hale bak ya. Ben, utanç duyuyorum. Bundan mutlu değilim. Üzülüyorum” şeklinde konuştu.

"Teröristse, tutukla kardeşim"

İktidar kanadından gelen İBB’ye eleman alımı ve “terör örgütü mensubu çalışanlar” iddialarına da değinen İmamoğlu, şöyle konuştu: “Büyükşehir belediyesinde, her ay konuşmayı kendine marifet bulan bir kısım muhalefet, İstanbul'un muhalefeti olan AK Parti grubu adına konuşanlar, ’45 bin eleman aldı’ dediler. Aradan 20 gün geçmedi; bakan, ‘33 bin aldı’ dedi. 12 bin kişi için, kendileri yalanı tescilledi. Biz de diyoruz ki; ’20 bin 900 eleman aldık. Yayınlıyoruz da bunu; şeffaf. Orada 3-5 kişi üzerinden, ‘Yok efendim terörist, yok bu yok şu…’ Nasıl gündem değiştiriyorlar ama? Dolar 15 lira ya. Oraya bakma, buraya bak. Neymiş? Terörist. Sokakta dolaşan bir insanı terörist ilan ediyorsun ya. Kamu kurunun eleman alma prensipleri vardır. Bizim 86 bin çalışanımız var. Bulmuşlar 5-10 tane isim, çevirip çevirip duruyorlar. Bir kısım gazeteci müsveddesi de buna ön ayak olup, buradan gündem yaratma çabasındalar. Koca koca kurumlarda, sokakta dolaşan insanın ismini vererek ‘terörist’ ilan ediyorlar. Teröristse, tutukla kardeşim.” 

Sitene Ekle