BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Eğlenceye gel Kamer

Kamer Genç Meclis'i karıştırdı. 'Başbakan Tayyip' sözü vekilleri gerdi.

Abone ol

TBMM Genel Kurulunda, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in ''Başbakan Tayyip'' demesine, AK Parti'liler sıra kapaklarına vurarak tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulunda, Nükleer Güç Santrallerinin Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışına İlişkin Kanunun görüşmeleri devam ediyor. Kanunun 6. maddesi üzerinde verdiği önerge üzerine söz alan Genç, Başbakan Erdoğan'ın Washington ve Roma ziyaretlerine değindi.

Genç'in, ''Bu kadar sıkıntı varken, Başbakan Tayyip, Washington'da İtalya'da ne arıyor, gezmenin alemi var mı?'' sözlerine, AK Parti milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak tepki gösterdi. Genç, Genel Kuruldaki Bakanlar Kurulu sıralarında hiçbir bakanın bulunmadığını ifade ederek, ''Biz burada çalışırken, Bakanlar Kurulu nerede, hangi eğlence yerlerinde'' dedi.

TBMM Başkanvekili Gülpınar, Genç'in sözlerini tamamlamasının ardından milletvekillerine, ''Bu kadar gocunmanızın gereği yok. Başbakan'a sayın demeyince, sayınlığından bir şey kaybetmez'' diye seslendi.

Gülpınar, ''Madem sayını kabul etmiyorsunuz, ben de sizi sayın demeden çağıracağım. Görürsünüz bundan sonra sizi nasıl çağıracağım'' diye konuştu.

Genç'in, konuşmasının ardından Genel Kurul Salonundan çıkması üzerine AK Parti milletvekilleri ''Kamer gel'', ''Eğlenceye mi?'' diye laf attı. Gülpınar, Genç'e, ''Kötü örnek oluyorsunuz, yeni gelenleri ürkütüyorsunuz'' dedi.