BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

DTPli vekil o imzayı savundu

Kaçırılan askerleri teslim alan DTP'li vekil, Apo posteri üzerindeki imzayı savundu

Abone ol

Kanal D'de yayınlanan 32. Gün isimli programa katılan DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, kaçırılan askerleri hangi şartlarda teslim aldıklarını açıkladı.

Özçelik "Kaçırılan askerlerin aileleri partimize yoğun baskı yaptı. Biz Meclis'te bu durumu gündeme getirmeye çalıştık. Ancak bizi muhatap alan olmadı. Sonra Irak Cumhurbaşkanı Talabani ile irtibat kurduk. Bize bir gece gelen telefon ile gece yarısı Kuzey Irak'a gittik ve yanımızda iki Iraklı bakanla PKK'nın belirlediği yere gittik. Orada olay tamamen bizim kontrolümüz dışındaydı.  Sadece 2.5 satırlık bir tutanak vardı. PKK 8 askeri sağ salim Kuzey Irak yönetimine teslim ettiğini belirtiyordu. Bizden de bir arkadaş teslim anına tanıklık eder mahiyette bir imza attı. Daha sonra askerler ABD askerlerine teslim edildi ve Türkiye'ye nasıl teslim edildi orasını biz göremedik" dedi.

Özçelik "Neden bebek katilinin fotoğrafının olduğu bir masada bu imzayı attınız" şeklindeki soruya "Bizim orada bir tercih şansımız yoktu. Eli silahlı adamların düzenlediği bir ortamdı. O manzarayı görünce (Hayır biz bu anlaşmayı imzalamayız, askerleri de alamayız) deme gibi bir lüksümüz yoktu. Ya askerleri tekrar orada bırakıp dönecektik ya da ailelerin isteğini yerine getirmek için o insanları alacaktık" dedi.