BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  POLİTİKA

DTP genel başkanını seçti

DTP 2. Olağanüstü Kongresi'nde Nurettin Demirtaş Genel Başkanlığa seçildi.

Abone ol

Demokratik Toplum Partisinin (DTP) 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Nurettin Demirtaş Genel Başkanlığa seçildi.

Büyükhanlı Park Otelde gerçekleştirilen kongredeki seçimlerde ilk iki turda yeterli çoğunluğu sağlayamayan Demirtaş, 3. turda Genel Başkanlığa seçildi. 

Kongrede konuşan Genel Başkan adayı Nurettin Demirtaş, Türkiye’deki geneleksel devlet anlayışının şiddete dayalı olduğunu savundu. Ve özetle şöyle konuştu:

* Geleneksel devlet anlayışı ve bu zihniyetteki partiler hiçbir sorunu çözemedikleri gibi ülkeyi her dönem içinden çıkılmaz kaoslara sürüklemişlerdir.

* Bu zihniyetin vardığı son nokta, 8 askerin, partimizin diplomatik ve insani çabalarla kurtarılıp mutluluğa dönüşmesi karşısında gösterilen karşı refleksler de tüm çıplaklığıyla ortaya konulmuştur. Partimizi suçlayan bu zihniyet insanlığın bittiği son noktayı göstermektedir.

Türk dönemine eleştiri

* Seçimlere parti olarak hazırlıksız ve lidersiz girdik. Yetmezliklerimize rağmen halkımızın aday gösterdiği ve Meclis’e gönderdiği vekillere duyduğu güven kadar beklentisi de büyüktür.

* Yıllarca demokratikleşemeyen cumhuriyetin demokratikleşmesini sağlayacak, demokratik cumhuriyet çerçevesinde demokratik özerklik projesidir. Bu elbise bu bedene dar geliyor. Tekçi zihniyetle oluşturulacak anayasayı reddediyoruz cumhuriyetin asli kurucusu olarak bizler Cumhuriyeti demokratikleşmek ve toplumsal barış için üzerimize düşeni yapmaya devem edeceğiz aksi halde Türkiye bataklığa sürüklenecektir.