BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Cimbomda Sabri isyanı

Galatasaray ikinci maçında da puanla tanışamazken Sabri'yle ikinci şoku yaşadı

Abone ol

UEFA Kupası 2. Tur (H) Grubu karşılaşmasında İsveç'in Helsingborg takımına 3-2 yenilenen Galatasaray, grupta 2. maçında da puanla tanışamadı.
İlk maçında Fransa'nın Girondins De Bordeaux takımına deplasmanda 2-1 yenilen sarı-kırmızılı takımın, 2. maçında Ali Sami yen Stadı'nda Helsinborg'u yenerek ilk puanlarını alması beklenirken, elde edilen sonuç büyük bir düş kırıklığı yarattı.

Sabri küplere bindi

Sakatlığı nedeniyle uzun bir aranın ardından sahalara dönen Sabri, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp tarafından oyundan alınmasına tepki gösterdi. Helsingborg'un ilk golünde topu uzaklaştıramayan, 2. golünde ise atak başlangıcında Larsson'a topu kaptıran isim olan Sabri, 43. dakikada sahadaki yerini Arda'ya bırakırken, doğrudan soyunam odasına gitti.

Çıkarılmasına kızan Sabri'nin soyunma odasına yönelmesine üzerine yanına gelen Hasan, onu yedek kulübesine gitmesi için ikna etmeye çalıştı, ancak bu çaba yeterli olmadı. Bu arada teknik direktör Feldkamp, maçta 2 oyuncu değişikliği yaptı. 43. dakikada Sabri'nin yerine Arda'yı sahaya süren Alman teknik adam, 63. dakikada da Hakan'ın yerine Ümit'i oyuna aldı.

Savunma delik deşik

Galatasaray'da eleştirilerin hedefi olan savunma, Helsinborg maçına da damgasını vurdu. Sarı-kırmızılı savunma oyuncuları, kontraatak oynayan İsveç temsilcisi karşısında zor anlar yaşarken, yaptıkları her önemli hata, sarı-kırmızılı kaleye gol olarak döndü. Öte yandan Galatasaraylı Nonda, gruptaki 2. maçta da gol atmayı başardı. Girondins De Bordeoux ile yapılan ilk maçta 1 gol atan Kongolu futbolcu, Helsingborg maçını da boş geçmedi ve takımının 2 golüne birden imza attı. 

Aslan'dan baraj tuzağı

Karşılaşmanın 17. dakikasında kazanılan serbest vuruşta Galatasaraylı oyuncuların, rakip barajın önüne ayrı baraj kurması ilginç bir görüntü oluşturdu. Lincoln'un kullandığı serbest vuruşta, Helsingborg takımı oyuncularının kurduğu baraj önüne sarı-kırmızılı oyuncular ikinci bir baraj kurdu. Brezilyalı oyuncunun vuruşunda bir anda barajı kaldıran Galatasaraylılar, rakip savunmayı şaşırtmaya çalıştı.