BIST 10.284
DOLAR 32,27
EURO 34,70
ALTIN 2.394,42
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Eğitim-Senden yürüyüş

Eğitim-Sen, çalışanlar ve akademik personelin sorunlarının çözümü için Başbakanlığa yürüdü.

Abone ol

Kızılay YKM Mağazası önünde toplanan Eğitim-Sen üyesi üniversite
çalışanları ve akademik personellerden oluşan grup, "Ücretli köle
olmayacağız" şeklinde slogan attı.

Grup, daha sonra üniversite çalışanlarıyla akademik personelin sorunlarının çözümlerine ilişkin toplanan imzaları Başbakanlığa sunmak üzere Milli Müdafaa Caddesi'nden yürüyüşe geçti. Grup Başbakanlık C girişi yakınında çevik kuvvet barikatı tarafından durduruldu. Burada Eğitim Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın
açıklamasında, AK Parti Hükümeti'nin yaşanan sorunlara çözüm üretmek
yerine daha da ağırlaştıran düzenlemeler yaptığı vurgulanarak ilave
ödemesi olmayan diğer kurumlarda çalışan 1 milyon kişiye toplam 40+40
YTL ödenek ayrılırken, polis ve din görevlilerine bu artışın üzerine
fazladan 100 YTL artış yapmasının hükümetin diğer kamu emekçilerine
üvey evlat muamelesi yapması anlamında geldiği kaydedildi.

Bu tür uygulamaların üniversitede çalışan idari personeli olumsuz etkilediğini iddia eden Şimşek, "Bu nedenle öngörülen ek hizmet tazminatından tüm eğitim ve bilim emekçileri, üniversitelerin akademik ve idari personeli, YÖK, Yurt-Kur ve ÖSYM çalışanları da yaralanmalıdır" dedi. Araştırma görevlileri ve doktora çalışanlarının, çalışmalarını başarıyla bitirse bile işsizlikle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Şimşek, bir an önce araştırma görevlilerinin iş güvencesinin sağlanmasını istedi.

Üniversite Geliştirme ödeneğinin tüm üniversite çalışanlarına ödenmesini de isteyen Şimşek, öğretmenlere verilen eğitime hazırlık ödeneğinin Eğitim kurumlarında görev yapan tüm kamu çalışanlarına da ödenmesini, araştırma görevlilerinin kadrolu istihdama dahil edilmesini, Akademik yükselmelerin önündeki engellirin kaldırılmasını, kamu çalışanları arasında ayrıcalık oluşturan 100 YTL denge tazminatının hiçbir ayrım yapılmadan tüm kamu çalışanlarına ödenmesini talep ettiklerini ifade etti.

Yapılan basın açıklamasının ardından grubun arasından seçilen temsilciler toplanan imzaları Başbakanlığa sundu.