BIST 10.327
DOLAR 32,29
EURO 34,70
ALTIN 2.395,57
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ateş püskürdü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisini Tunceli İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada CHP’ye yüklendi.

Abone ol

Erdoğan, CHP’nin sosyal güvenlik reformuna ilişkin toplantıları terk etmesini eleştirerek, "Yahu demokrasiden kaçılır mı, böyle bir hayırlı işten kaçılır mı, nereye kaçıyorsun. Millet seni Parlamento’dan kaçmak için değil, Parlamento’da oturman için gönderdi" dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasında, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’nın Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilmesine CHP’nin karşı çıktığını ifade etti.

Erdoğan, "Dün Meclis’te bunun kanunu da çıktı. Fakat anamuhalefet partisi CHP’yi anlamak mümkün değil, direniyor bunlara" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Salonu bırakıp gidiyor, yahu demokrasiden kaçılır mı, böyle bir hayırlı işten kaçılır mı, nereye kaçıyorsun.

Millet seni Parlamento’dan kaçmak için değil, Parlamentoda oturman için gönderdi, konuş, orda konuş. Ama bunların konuşacak birşeyi yok ki, bunların tek şeyi kaçmak, kaçıp gidiyorlar. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız, işimiz bu. Genel Sağlık Sigortası’nın çıkarıyoruz buna hayır diyorlar. Yahu Genel Sağlık Sigortasına hayır denir mi, yıllarca bu ülkede, yavrular hastanelerin kapısından uzaklaştırıldı. ’efendim bunun maliyeti çok yüksek’ sana ne ya, bu millet zengin. Sen yeter ki hortumculara para aktarma."

"MÜRTECİ BUNLAR"
Erdoğan, eğitim ve sağlıktaki gelişmelere de değinirken, "Tunceli’de bilişim teknolojisi sınıfı olmayan okul yok" dedi. Erdoğan, "Bugüne kadar bunlar niye yapılmadı, neredeydi o çağdaş zihniyetler. Bunların çağdaşlıkla filan alakası yok. Bunlar gerici, gerici. Bunlar mürteci bunu böyle bilin. Mürteci bunlar" diye konuştu.

"’BERABER YÜRÜDÜK’ BİZİM ANDIMIZ"
Erdoğan konuşmasının sonunda salondakilere seslenerek, "Bizim bir andımız var biliyor musunuz, andımız andımız" diye sordu. Ancak salondan beklediği yanıt gelmeyince elini kulağına götürdü. Bir kişi biliyoruz diye bağırınca herkesin ayağa kalkmasını istedi. Erdoğan, tüm salonla birlikte "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının dizelerini söyledi.