BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.440,62
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Eğer süreç öyle devam ederse

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, önümüzdeki Nevruz kutlamalarında çok sayıda Türk bayrağının olacağını iddia etti.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yıllar sonra 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Doğubayazıt Belediyesi'ne Türk Bayrağı ve Atatürk posteri asıldığını belirterek, "İşte bunu, 'Çözüm süreci Türkiye'yi böler' diyenlere hitap ediyorum. Süreç böyle devam ederse önümüzdeki Nevruz'da, Diyarbakır meydanında Nevruz'u kutlamaya gelenlerin elinde çok sayıda Türk bayrağı olacaktır" dedi.

Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Ovacık İlçesi'nde partisinin ilçe danışma meclis toplantısına katıldı. Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen toplantıda partililere hitaben konuşan Şahin, terör sorununu çözmek için yola çıktıklarını anlattı. Şahin, şöyle dedi:

"Bu o kadar önemli bir konu ki; önce bu sorunu çözebilmek için hükümetin muktedir olması lazım. Biz hükümet olduk, iktidara geldik ama sadece hükümet olduk. Muktedir olabilmek için bazı adımların atılması gerekiyordu. Türkiye'de yıllardır maalesef asker ve sivil bürokratların dediği daha çok oluyordu. Maalesef siyasiler de o taraflardan gelen işaret ve talimatlara göre hareket ettikleri için terörle mücadelede asker ve sivil bürokratlara havale ediliyordu. Silahla mücadele yoluyla bu işin çözüleceği hesaplanıyordu. Mücadele ettikçe konu daha da kangren haline gelmiş, daha da içinden çıkılmaz hale gelmiş. 2010 yılında yapılan anayasa değişikliği sonrası Türkiye'de sivil siyaset Türkiye'nin her meselesine sahip çıkar hale geldi. Yani biz 2010 yılından sonra Ak Parti olarak Türkiye'de gerçek anlamda iktidar olduk, muktedir olduk. Ondan sonra başta terör olmak üzere temel sorunları çözme süreci başladı.

Terör sorununu Türkiye'nin gündeminden çıkarmak için çözüm sürecinin başlatıldığını ifade eden Şahin, şöyle devam etti Buna 'Türkiye bölünür' diye karşı çıkanlar var. Bu süreç Türkiye'yi bölecek olan bir süreç değildir. Aslında biz iktidara geldiğimizde Türkiye bölünmüştü. Çünkü Türkiye'nin belli bölgesinde olağan üstü hal uygulanıyordu. Olağan üstü hal valisi orada görevdeydi. Biz 2002 seçimlerine giderken bu olağan üstü hali kaldırmak ilk işimiz olacak diye uğraştık. 18 Kasım 2002'de hükümetimizi kurduk 10 gün sonra güven oyu aldık ve 10 gün sonra da olağan üstü hali kaldırdık. Yani Türkiye'de ikili yönetim olmadı. Türkiye'nin bir bölgesinde olağan üstü hal var, orada demokratik hak ve özgürlükler bir kısmı askıda farklı bir yönetim anlayışı var. Başka bir bölgede farklı bir yönetim anlayışı var. İşte buydu aslında Türkiye'de ikili yapı, Türkiye'yi bölmek. Biz bunu ortadan kaldırdık. Ama terör sorunu hala devam ettiği için olağan üstü hali kaldırmış olsanız bile olağan üstü şartlar terör sebebiyle devam etti. Sonra çözüm süreci başlatıldı. Artık çok şükür şehit cenazeleri gelmiyor, oğlu askerde olan ailelerin telefonu çaldığında yüreği küt küt etmiyor. En azından bu süreç başladı."

YILLAR SONRA TÜRK BAYRAĞI ASILDI

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda, Belediye Başkanlığı'nı BDP'li Canan Korkmaz'ın yaptığı Doğubayazıt Belediyesi binasına Türk Bayrağı ve Atatürk posteri asılmasını çözüm sürecine bağladı. Şahin, şöyle konuştu:

"Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi belediye binasına, 19 Mayıs'ta BDP'nin başında olduğu bir belediyenin binasına yıllar sonra Türk bayrağı ve Atatürk resmi asıldı. İşte bunu, 'Çözüm süreci Türkiye'yi böler' diyenlere hitap ediyorum. Bazı yanlışlıklar kendiliğinden çözülüyor. İşte bu süreç Türkiye'yi normalleşmeye götüren bir süreçtir. Türkiye'nin her yerinde huzur ve barış olmasını istiyoruz. Bundan endişe etmeye gerek yok. Geçtiğimiz 21 Mart'ta en çok eleştiri 'Diyarbakır'da Nevruz şenliklerinde Türk bayrağı yok' diye yapılmıştı. Ama göreceksiniz bu süreç böyle devam ederse önümüzdeki Nevruz'da, Diyarbakır meydanında Nevruz'u kutlamaya gelenlerin elinde çok sayıda Türk bayrağı olacaktır."