BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.488,21
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP’li belediyede T.C. krizi!

İzmir'in Torbalı İlçesi’nde belediye binasının yenilenen tabelasına T.C. ibaresinin konulmaması büyük tepki çekti.

Abone ol

CHP’li Torbalı Belediyesi, belirlediği yeni logosunun kullanılacağı tabelasını astırdı. Yeni tabelada T.C. ibaresinin olmadığını gören vatandaşlar tepki gösterdi.

CHP içinden yükselen sesler üzerine belediye yetkilileri tabelanın değişiminden haberlerinin olmadığını iddia etti. Ellerine Türk bayrakları alan çok sayıda vatandaş belediye önünde toplandı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar ve belediye yetkilileri arasında tabela değişimi sırasında çok sert tartışmalar yaşandı. Olayı duyan vatandaşlar belediye binası önünde toplanıp, eyleme destek verdi.

ekran-resmi-2013-05-25,-12.24.37.png

İşçi Partisi İlçe Başkanı Muzaffer Yıldırımer yaptığı açıklamada, “T.C. ibaresi tekrar yerine takılıncaya kadar oturma eylemi yapacağız. CHP’li belediyenin bu yaptığını, Türkiye Cumhuriyeti adına bir hakaret olarak kabul ediyoruzö dedi. Tabela asıldığı sırada olay yerinde bulunan Torbalı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ergün de T.C. ibaresinin kaldırılmasına tepki gösterdi. T.C. ibaresi olmayan bir belediyenin düşünülemeyeceğini belirten Ergün, “Bunu hiç kimse kabul etmez, bunu hiç kimse içine sindiremez. Bu vatan kolay kurulmadı ve kolaylıkla teslim edilmeyecektir'' dedi.

ekran-resmi-2013-05-25,-12.25.53.png

Artan tepkiler sonrasında, belediye personeli, T.C. ibaresinin kaldırıldığı tabelayı kapatacak şekilde Türk bayrağı astı. Gittikçe büyüyen tepkiler karşısında, geri adım atan belediye, çareyi yeni tabelanın üzerine kağıttan yapılmış T.C. harfleri yapıştırmakta buldu. Yaşanan tabela krizi konusunda gerek Torbalı Belediyesi yetkilileri gerekse Belediye Başkanı İsmail Uygur hiçbir açıklama yapmadı.