BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.440,44
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli öğretmenlerden Reyhanlı mektubu

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya en anlamlı tepkiyi Suriyeli öğretmenler gösterdi.

Abone ol

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (GAMEK) bünyesinde kurulan 'Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi'nde de öğretmenlik yapan 24 eğitimci, yaşanan saldırıya olan tepkilerini duygusal mektupla ifade etti.

Türkiye’de kendilerine sahip çıkan insanlarla aralarının açılmasını isteyenler tarafından gerçekleştirilen saldırıyla ilgili taraflarının Türkiye'den yana olduğunu belirten eğitimciler, kardeşliğin bozulmaması yönünde çağrıda bulundu. Öğretmenler, Arapça ve Türkçe olarak kaleme aldıkları mektubu, Başbakanlık, Hatay Valiliği ve Reyhanlı Kaymakamlığı’na gönderdi. 

ONLAR BİZİM KARDEŞİMİZ

Reyhanlı’da yaşanan bombalı saldırı, ülkelerini terk ederek Gaziantep’e yerleşen ve burada da öğretmenlik yapan Suriyelileri de derinden yaraladı. Kendileri gibi 610 Suriyeli çocuğun eğitimlerinden geri kalmamaları için gönüllü olarak öğretmenlik yapan 24 Suriyeli, Reyhanlı’da hayatını kaybeden 49 vatandaş için duydukları üzüntüyü kaleme aldı. Mektuplarında, ‘Kardeş Türk halkına’ ibaresini kullanan Suriyeli eğitimciler, Reyhanlı ile birlikte Akçakale’de bir polis memurunun da şehit düştüğü olaylara vurgu yaptı. Eğitimciler, Banyas katliamına üzüldükleri kadar Reyhanlı’daki saldırıya da üzüldüklerini kaydederek, “Bu olayları yapanlar bizden değildir. Biz de onlardan değiliz. Vefat eden 50 kişinin ne suçu vardı? Onlar bizim kardeşlerimiz. Aynen Akçakale’de de şehit düşen polis gibi. Neden anneler ve evlatlar ağlatılıyor. Biz bu katliamlara bir kez daha hayır diyoruz, durun diyoruz, şiddetle kınıyoruz. Biz Türk halkının yanındayız ve inanıyoruz ki Türk halkı da bizim yanımızdadır.” ifadelerini kullandı.

NİFAK SOKMAK İSTEYENLERE DİKKAT

Yazılan mektup, Başbakanlık’la birlikte Hatay Valiliği ve Reyhanlı Kaymakamlığı’na gönderildi.
Yaşanan olayların iki halkın arasına nifak sokmak için gerçekleştirildiği söyleyen Cumane Hanci isimli eğitimci, mektubu bu yüzden yazdıklarını, aralarındaki kardeşliğin bozulmasına fırsat vermeyeceklerini vurguladı. Fateh Afifi de Türkiye’nin kendilerine iç savaşın çıktığı ilk günlerden bu yana destek olduğunu hatırlatarak, bu tür olaylarla aralarının bozulmaya çalışıldığını ancak bunun gerçekleşmemesini temenni ettiklerini kaydetti.