BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,86
ALTIN 2.441,32
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şahin CHP'lilere öyle bir yer önerdi ki

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP'li vektillere alkol bağımlılarının tedavi gördüğü AMATEM'e gitmelerini önerdi.

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, alkol satışına getirilen sınırlamaya ilişkin, “Biz modern ve çağdaş bir ülkenin gereğini yapıyoruz, koruyucu ve önleyici tedbirleri güçlendiriyoruz. Biz hiç kimsenin alkol almasına, alkolle ilgili özel hayatına karışma gibi bir niyetimiz yok. Zaten kanunun içeriğine baktığınız zaman da böyle bir şey yok.” dedi.

Bakan Şahin, Gaziantep programı kapsamında Şehitkamil Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Savaşa’a Hayır’ konulu resim sergisini gezdi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, dün Meclis'ten geçen alkol yasasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Bir anne olarak alkol yasasını çok önemsediğini belirten Bakan Şahin, yasaya karşı çıkan CHP’li vekillerin Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'ne (AMATEM) gitmelerini ve orada alkolle mücadele eden anne ve babaların yerine kendileri koymalarını istedi.

Çocukları ve gençleri yetiştirirken toplumu ona göre dizayn etmek gerektiğine işaret eden Şahin, kimsenin alkol almasına, alkolle ilgili özel hayatına karışma gibi bir niyetlerinin olmadığını ifade etti. Şahin, alkol yasası ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Biz hiç kimsenin alkol almasına alkolle ilgili özel hayatına karışma gibi bir niyetimiz yok, zaten kanunun içeriğine baktığınız zaman da böyle bir şey yok. Fakat gençlerimizi çocuklarımızı yetiştirirken bu konuda toplumu ve şehirleri ona göre dizayn etmemiz gerekiyor, bu da bizim en doğal talebimiz. Ben bir anne, bir kadın olarak bunu çok önemsiyorum. Çünkü CHP’nin muhalefet eden milletvekillerine şunu söylüyorum, bir AMATEM’e gitsinler, istirham ediyorum. Ben gittim gördüm, bir gitsin görsünler. 

ÇOCUĞUN VERDİĞİ MÜCADELEYİ GÖRSÜNLER

Ordaki alkolle mücadele eden bir annenin bir babanın yerine kendilerini koysunlar. Oradaki çocuğun verdiği mücadeleyi bir görsünler. Koruyucu önleyici tedbirleri almak kolay ve doğal bir şey. Çünkü alkolik olduktan sonra bunun maliyeti çok daha yüksek. Bireye, aileye, topluma, her yönden maliyeti çok yüksek. Biz modern ve çağdaş bir ülkenin gereğini yapıyoruz, koruyucu ve önleyici tedbirleri güçlendiriyoruz. Ve buna rağmen eğer ben alkol almak istiyorum, ben reşitim, özel yatımda bu konuda rahat olmak istiyorum diyen herkesle de zaten bu konuda hiçbir sorun yok."