BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,18
ALTIN 2.483,93
HABER /  GÜNCEL

Ecevitin baba evi restore edilecek

Ecevit'in çocukluğunda kısa bir süre kaldığı, daha sonra da zaman zaman ziyaret ettiği Kastamonu'daki evi restore edilecek.

Abone ol Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, eski başbakanlardan ve DSP'nin eski Genel Başkanı Bülent Ecevit'in çocukluğunda kısa bir süre kaldığı, daha sonra da zaman zaman ziyaret ettiği Kastamonu'daki baba evinin restore edileceğini bildirdi.

Kastamonu'nun Daday ilçesine bağlı Sarıçam köyünde Bülent Ecevit'in dedesi Mustafa Şükrü Efendi tarafından yaptırılan iki katlı ahşap evin, bakımsızlık yüzünden yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu yönündeki AA'nın geçtiğimiz günlerde AA'nın yayımladığı haber üzerine evin restorasyonu için çalışma başlatıldı.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu evin aslına uygun restore edilmesi için gerekli talimatları verdiğini belirtti.

Merhum Bülent Ecevit'in Türkiye'nin önemli devlet adamlarından olduğunu vurgulayan Başesgioğlu, şunları kaydetti:

''Merhum Bülent Ecevit, ülkemizin değerli bir devlet adamıydı. Siyasetçi ve devlet adamı olarak ülkemize önemli hizmetleri bulunmuştur. Merhum Ecevit'in çocukluğunun geçtiği ve halen yakınlarının da kaldığı Daday'ın Sarıçam köyündeki evini restore edeceğiz. Gerekli yerlere talimat verdik. Bülent Ecevit'in anısına bu ev en kısa sürede restore edilip daha güzel ve daha sağlam hale getirilecek.''

MERHUM ECEVİT'İN ÇOCUKLUĞUNDA KALDIĞI EV

Kastamonu'nun Daday ilçesine bağlı Sarıçam köyünde merhum Bülent Ecevit'in dedesi Mustafa Şükrü Efendi tarafından yaptırılan iki katlı ahşap evde, Ecevit'in CHP Kastamonu Milletvekili olan babası Fahri Ecevit de çocukluğunu ve gençliğini geçirdi. Merhum Ecevit'in de çocukluğunda kısa süre kaldığı evin çatısının bir bölümü yıkılmış, camları kırılmış ve sıvaları dökülmüş durumda. Harap haldeki evin sıvanmamış ahşap bölümü de çürümek üzere.

Bülent Ecevit, babasının görevi nedeniyle Ankara'ya gittikten sonra zaman zaman bu evde yaşayan dedesini ziyaret etti. Son olarak 1970'li yıllarda evi ziyaret eden Bülent Ecevit, daha sonra bu eve gelemedi. Ecevit'in başbakan olduğu dönemde evin müzeye dönüştürülmesi gündeme geldi, ancak başbakanlığından sonra ev kaderine terk edildi.