BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Iğdıra 280 inek dağıtıldı

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde yardıma muhtaç 140 aileye 2'şer adet büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Abone ol Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde yardıma muhtaç 140 aileye 2'şer adet büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Karakoyunlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardıma muhtaç ailelere yapılacak inek dağıtımı için ilçe merkezinde tören düzenlendi.

Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, yardıma muhtaç vatandaşların kalkınabilmeleri için devletin üzerine düşeni yaptığını belirterek, vatandaşların da kendilerine verilecek ineklere iyi bakmaları gerektiğini söyledi.

Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin her hafta köylere giderek hayvanları kontrol edeceklerini ifade eden Vali Karahisarlı, ''çalışacağız, üreteceğiz, kazancağız. Hem siz kazanacaksınız hem de ülkemiz kalkınacak. Bazı güçler bizleri zayıf düşürüp okumamamız çalışmamız yönünde kargaşa çıkarıyor. Bu oyunlara gelmeyelim. Onların amacı bizleri Batı'ya AB'ye muhtaç hale getirmek, onların hizmetçisi durumuna sokmaktır. Bu oyunlara gelmemek için okuyalım, çalışalım, üretelim başka çaremiz yok'' dedi.

Karakoyunlu Kaymakamı Alper Çığ ise 140 aileye toplam 280 gebe inek dağıtacaklarını belirterek, vatandaşların hayvanların parasını 2 yıl sonra faizsiz ödemeye başlayacaklarını kaydetti. Konuşmaların ardından kura ile inekler ailelerine teslim edildi.