BIST 10.167
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.400,33
HABER /  GÜNCEL

İSMEKli kadınlar AB projesinde

“AB Kadınlar İçin Ne Demek?” adlı projenin 2. dönem açılış toplantısı yapıldı. Projenin katılımcıları İSMEK'li kadınlardı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Komisyonu İletişim Projesi kapsamında çalışan Avrupa Birliği Bilgi Merkezi işbirliğiyle geçen yıl hayata geçirilen “AB Kadınlar İçin Ne Demek?” adlı projenin ikinci dönem açılış toplantısı, 30 Ekim 2008 Perşembe günü, Mecidiyeköy Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Amacı, İstanbullulara AB hakkında doğru, anlaşılır ve güvenilir bilgi sunmak olan projenin katılımcıları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSMEK kurslarında öğrenim gören kadınlardan oluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (Avrupa Birliği İlişkileri Müdürlüğü ile Eğitim Müdürlüğü) ve Avrupa Komisyonu İletişim Projesi kapsamında çalışan Avrupa Birliği Bilgi Merkezi işbirliğiyle geçen yıl hayata geçirilen ve bir yıl içinde, 13 farklı ilçede 20 etkinlik gerçekleştirilen “AB kadınlar için ne demek?” isimli projenin bu yılki açılış toplantısı; İSMEK kurs merkezinde eğitim gören kadınların katılımıyla “Open Days - Avrupa Şehirler ve Bölgeler Ağı” kapsamında, “Bölgemde Avrupa” konseptiyle hayata geçirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katılımcısı olduğu, her yıl Brüksel’de gerçekleştirilmekte olan projenin bu yılki konuşmacıları Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Beril Dedeoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Köksal Tandıroğlu’ydu.

30 ilçedeki İSMEK kurs merkezlerinde, eğitim gören kadınlara yönelik hayata geçirilen ve her ay farklı bir ilçede bir toplantısı gerçekleştirilecek proje kapsamında, Avrupa Birliği’nin üyelik sürecinde ve sonrasında, “dezavantajlı” grupların içinde tanımladığı kadınlara neler vaat ettiği, kadınların ve aynı zamanda çocuklarının hayatlarını nasıl etkileyeceği hakkında bilgiler verildi.