BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İzmir bombacısı gözaltında

İzmir'deki bombalı saldırıda aracı temin eden zanlı, yurtdışına kaçarken yakalandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Abone ol İzmir'de 21 Ağustosta düzenlenen terör saldırısında patlayıcının yerleştirildiği otomobili temin ettiği iddiasıyla aranan ve yasa dışı yollardan yurt dışına gitmek isterken yakalanan zanlı adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Eşrefpaşa semtindeki terör saldırısında ''yardım ve yataklık yaptığı'' suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan ve önceki gün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda yurt dışına kaçmak isterken yakalanan M.S'nin sorgusu tamamlandı.

Zanlı, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Öte yandan, yasa dışı kaçışı organize ettikleri ileri sürülen 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

M.S. ile yakalanan 4'ü Filistin, 21'i Somali uyruklu 25 kaçağın ise sınır dışı edilecekleri bildirildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İzmir'in Konak ilçesindeki Eşrefpaşa semti Yeşillik Caddesi'nde 21 Ağustosta bir otomobile yerleştirilen bomba, polis servis aracının geçişi sırasında teröristlerce uzaktan kumanda ile patlatılmıştı. Bu sırada yoldan geçen, Konak Orduevi'ne ait askeri araçtaki 1 asker şehit olmuş, 3'ü asker, 8'i polis 23 kişi yaralanmıştı.

Terör saldırısının ardından İzmir polisi tarafından İzmir ve Diyarbakır'da patlayıcıyı ateşlediği saptanan B.S. ve Z.B'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi yakalanmıştı.

Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan M.S, önceki gün düzenlenen operasyonla bir kamyonetin kasasında yabancı uyruklu 25 kaçakla yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isterken yakalanmıştı.

Kaçakların Aliağa'dan şişme botla yurt dışına geçiş yapacakları belirlenmiş, yasa dışı geçişi organize ettikleri iddiasıyla da 4 kişi gözaltına alınmıştı.