BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,83
ALTIN 2.418,11
HABER /  POLİTİKA

DPli Soyludan keskin çıkış!

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Kuzey Irak'a topyekün bir çıkarma istedi. Soylu'ya göre bu iş ancak böyle çözülebilir.

Abone ol Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Irak'ın kuzeyini hazırlık alanı olarak kullanan terör örgütüne ve varlığını destekleyenlere de topyekün yüklenilmelidir. Irak'ın kuzeyi tamamen temizlenmelidir'' '' dedi.

Soylu, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Genel Başkanı Mürsel Turbay ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Türkiye'nin 30 yılı aşkın süredir terörle mücadele ettiğini belirten Soylu, şöyle konuştu:

''Anlaşılıyor ki Türkiye'nin 8-10 yıldır terörle mücadelede ortaya koymuş olduğu yöntem, terörü ortadan kaldırması ve bölücülüğün iştahını kabartmaması gerekirken, tam tersi olmuştur. Türkiye'yi bölmeye ve parçalamaya yönelik bir anlayışın iştahı artmıştır. Türkiye'de terör örgütünün, kendisinin kuvvetini hissettirmeye yönelik eylemleri sürekli artmıştır.

Bu noktada Türkiye'yi yönetenlerin devlet ve millet sorumluluğunu hissetmeleri gerekmektedir. Ama anlaşılıyor ki hala mesele bir taraftan sorumluluk atmak üzerine bina edilmektedir. Bir taraftan da mesele bir siyasi vaka haline döndürülmektedir. İkisi de Türkiye açısından son derece sakıncalıdır.

Ne söylenirse söylensin, bir ülkenin Başbakanı Türkiye'yi yönetendir. Hiç kimse çıkıp 'Tunceli'ye gelemez, Hakkari'ye gelemez, gelmemeli' gibi bir sözü kullanmamalıdır. Bu bir aymazlıktır, bu bir ayıptır. İşi buraya getirmek de başka bir ayıptır.''

Türkiye'nin mahalli seçimler öncesinde planlı olarak gergin bir ortama sürüklendiğini ifade eden Soylu, bu gerginlikten siyasetin medet ummasının son derece yanlış olduğunu dile getirdi.

Soylu, Türkiye'nin terörle mücadelede iktidar ve muhalefet partileriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, tüm kurumlarıyla yeni bir akım ortaya koyarak, karşılık vermesi gerektiğini vurguladı. Soylu, ''Ayrıca, Irak'ın kuzeyini hazırlık alanı olarak kullanan terör örgütüne ve varlığını destekleyenlere de topyekün yüklenilmelidir. Irak'ın kuzeyi tamamen temizlenmelidir'' diye konuştu.

Doğalgaza yapılan yüzde 22.5 oranındaki zammı eleştiren Soylu, ''Yüzde 80'lere varan doğalgaz zammı insanları yaşamından bezdiriyorsa, e alırken kepçeyle alıp verirken de çay kaşığıyla verilmeye çalışılıyorsa, bunu adalet ölçüsü olarak nitelendirmek mümkün değildir'' dedi.