BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Katremobil de Devrime benzedi!

Her ikisi de otomobilde Türkiye'nin ilklerinden! İkisi de yola çıktı ikisinin de kaderi birbirine benzedi.

Abone ol

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin geliştirdiği ''Katremobil'' adlı ödüllü hidrojen aracı, Kayseri'de ilk kez trafiğe çıktı. ''Katremobil'', yola çıktı ama parkuru kamyonetin kasasında tamamladı.

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin geliştirdiği ''Katremobil'' adlı ödüllü hidrojen aracı, Kayseri'de ilk kez trafiğe çıktı.
TÜBİTAK'ın İzmir'de düzenlediği ''Hidromobil 2008''de en iyi tasarım ödülü kazanan, Mayıs ayında Fransa'da düzenlenen ''Shell Eko Maraton'' yarışmasında ise ilk 10'a giren ''Katremobil'', bir kamyonetle Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.

Sivas Caddesi boyunca yaklaşık 2 kilometre yolu 50 dakikada kat eden ''Katremobil'', Emirgan Parkı önünde motorunun aşırı ısınması nedeniyle durdu. Bir süre motorunun soğuması beklenen ''Katremobil'', sisteminin daha fazla zarar görmemesi için yoldan geçen bir kamyonete konularak, sergileneceği Kayseri Park Alışveriş Merkezi'ne götürüldü.  Alışveriş merkezinde 1 hafta sergilenecek olan ''Katremobil'' halka tanıtılacak.

Prof. Dr. Mustafa İlbaş, yaptığı açıklamada, Katremobil'in Fransa'da yapılan yarışmada saatte 100 kilometreye ulaştığını belirtti.
Bugün yapılan gösteri sürüşünde ise aracın çok düşük hızda ve duraklayarak yol aldığına işaret eden İlbaş, bu nedenle motorunun ısındığını, arıza yapmadığını bildirdi.