BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Glock neden yavaşladı?

Böyle finiş uzun yıllar görülmedi. Formula 1'de şampiyonluk saniyeler içinde gitti geldi. Ekran başındakilerin nefesi kesildi..

Abone ol İNTERNETHABER- Formula 1 2008 sezonunun şampiyonu Lewis Hamilton oldu ama o son saniyeler tarihe çoktan geçti bile..

İki tur kala şampiyonluğu ele geçiren Felipe Massa'yı Timo Glock önce sevindirdi sonra yıktı. Son virajdaki ani yavaşlama Glock'u hedef tahtası yaptı.

MASSA'NIN GÖZYAŞLARI

Brezilyalı pilot milyonların gözü önünde aracının içinde gözyaşlarına boğuldu. Ne olduysa son iki turda oldu. Aslında her şey son 6 tur kala yağmurun yağmasıyla başladı. Araçlar yağmur lastiği takmak için pite girdi.

GLOCK PİSTE GİRMEYİNCE

Girmeyen bir kişi vardı o kişi Toyota adına yarışan Glock'tu. Yarışın kaderini de o belirledi. Pit stop yapmayınca bir anda 4. oldu. Hamilton için tehlike çanları başlamıştı. Bu şekilde sıralama bitseydi yine şampiyon olacaktı. Ama son dakikalar heyecan fırtınasına sahne oldu

Arkasında sürekli Vettel'in nefesini hisseden Hamilton, son iki tur kala hayranlarını şoke etti. Vettel Hamilton'u geçince şampiyonluk Massa'ya geçti. Ekran başındaki izleyiciler kilitlendi. 1 dakikada içinde yaşananlar karşısında şaşkına dönen CNN Türk spikerinin nefesi kesildi.Çünkü Glock 4. Vettel 5. Hamilton 6. sıradaydı. 

1.5 turluk zafer sevinci Massa'nın kursağında kaldı. Çünkü son virajda kuru lastikle yarışan Glock için yolun sonuydu bu. Glock son düzlükte yavaşlayınca Hamilton son anda geçerek 5. oldu. Bu sıralama Hamilton ve McLaren'i uçururken, Massa'yı ve Ferrari takımını çökertti.

NEDEN BİR ANDA YAVAŞLADI?

Yarışın bu şekilde noktalanması Ferrari taraftarlarını çılgına çevirdi. Glock'un son anda geçilmesinde kasıt arandı. Geçildikten sonra da hızlanmaya çalıştığı iddia edildi. Bir diğer yöneltilen görüş ise blokaj yoktu ve zemin de o denli yavaşlamasına yol açacak kadar kaygan değildi?

LASTİK POLEMİĞİ

Ferrari taraftarları Time Glock'u suçluyor. Ortada bir gerçek var ki Glock oynadığı kumarı kaybetti. Kuru zemin lastiğiyle yarışması zaten riskti. Son anda geçilmesi işin tuzu biberi oldu.

Kuru zemin lastikleriyle kuru şartlarda 1.14'lü turlar atılırken yağmur lastiği takanlar 1.20'li turlar atmaya başladılar. Kuru zemin lastiğiyle devam eden Glockun yağmurlu havada 1.30 atmasının normal olduğu görüşünde.

4. sıradaki Glock'un bir anda Hamilton'un 5 saniye gibi büyük bir farkla geriye düşmesini uzmanlar bu duruma bağlıyor..

HAMİLTON'A GELEN TALİMAT

Son düzlükte geçilmesine rağmen Hamilton çılgın bir deneme yapmadı. Bunda telsiz konuşmalarının payı büyüktü. Takım yönetiminden pilota "Timo kuru lastikle yetişiyorsun ve geçeceksin, sakın bir çılgınlık yapma" diye telkinde bulundu.