BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.471,92
HABER /  GÜNCEL

Ankarada bomba görüşme

Bu görüşme Ankara'nın gündemine bomba gibi düştü! Türkiye'nin en büyük medya patronlarından biri Başbuğ'un kapısında!

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA- Başkente bu özel görüşme için gelen medya patronu Doğan Medya’nın patronu Aydın Doğan. Bugün Genelkurmay’da öğleden sonra planlanan randevuda Aydın Doğan'ın, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüştüğü bildirildi. 

Bu görüşmenin içeriğine ilişkin Ankara kulislerinde çeşitli yorumlar yapılmaya başlandı. Hükümet ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile arası soğuk olan Aydın Doğan, geçen ay yaşanan karşılıklı iddialar, Başbakanın doğan grubu gazetelerine yönelik yaptığı ‘satın almayın’ kampanyası sonrasında; hükümet ile arasını düzeltmeye dönük mesajlar vermişti.

HEPSİYLE Mİ GÖRÜŞECEK? 

Taraflardan net bir bilgi verilmemesine karşın Ankara Kulislerinde; Genelkurmay Başkanlığı'nın, terörle mücadele kapsamında basın ve yayın kuruluşlarının bilgilendirilmesi amacıyla, tüm medya patronları ile görüşeceği konuşuluyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın önümüzdeki günlerde medya patronlarına tek tek randevu vereceği de ileri sürüldü.  Bu tür görüşmelerin daha önce de yapıldığı ve yapılmaya da devam edileceği edinilen bilgiler arasında. Aydın Doğan'ın Orgeneral Başbuğ ile görüşmesine Gazete ve televizyonlarının Ankara temsilcileri ve bazı üst düzey yöneticilerinin de katıldığı bildirildi.


Son olarak geçen hafta Ankara’da bir nikah töreninde başbakan ile birlikte nikah şahitliği yapan ve burada Erdoğan ile görüşme fırsatı yakalayan Aydın Doğan’ın, hükümet ile yaşadığı gerginliği gidermek için Genel Kurmay Başkanlığı nezdinde bir girişimde bulunup bulunmayacağı bile tartışma konusu oldu.

BAŞBUĞ NEDEN GÖRÜŞÜYOR?

Öte yandan göreve geldiği ilk gün ‘farklı bir dönemin başladığı’ mesajlarını veren ve tavırlarıyla bunu gösteren Orgeneral Başbuğ’un, Bakanlar Kurulu’na ve gazete ve TV'lerin yazar ve temsilcilerine verdiği terör brifingi sonrasında en büyük medya patronu ile görüşmesinin de bu çerçevede değerlendirilebileceği belirtildi. Başbuğ’un terörle mücadele konusunda medyadan beklentilerini, Aydın Doğan’a, bu görüşmede bizzat bildireceği için bu tür bir görüşme yapıldığı da gelen bilgiler arasında.  Yarın yapılacak Eğridir gezisi öncesinde Aydın Doğan ile görüşen Genelkurmay Başkanı izlenimlerini Başbakan Erdoğan ile de paylaşabilir.

Ancak Genelkurmay ve Doğan grubundan bu görüşmenin amacına ilişkin hiçbir bilgi verilmediği gibi; görüşme ile ilgili rutin açıklama da yapılmadı.


(YASAL UYARI: Bu haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz)