BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.392,11
HABER /  DÜNYA

E-5’TE ÖLÜMÜNE KAÇIŞ POLİS KAMERASINDA

İstanbul Narkotik polisi, uluslararası uyuşturucu ticareti yapan kuryelere yönelik Esenyurt’ta bir alışveriş merkezinin önünde düzenlediği u...

Abone ol

İstanbul Narkotik polisi, uluslararası uyuşturucu ticareti yapan kuryelere yönelik Esenyurt’ta bir alışveriş merkezinin önünde düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 296 gram ecstasy hap ele geçirdi. E-5 üzerinde yapılan operasyon anları polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, 2 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Amsterdam’dan bavul içerisinde uyuşturucu madde getirdiği tespit edilen şahısa yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu gece saat 02.00’de Türk asıllı Hollanda vatandaşı K. E.’nin getirdiği uyuşturucu hapları teslim etmek üzere A.G. ile bir alışveriş merkezinin önünde buluşacağı belirlendi. Zanlıyı an be an takip eden polis, K.E. ve A.G.’yi nefes kesen kovalamacanın ardından gözaltına aldı. Operasyonda şahıslarla birlikte 14 kilo 296 gram ağırlığında 60 bin ecstasy hap ele geçirildi.

E-5’TE ÖLÜMÜNE KAÇIŞ POLİS KAMERASINDA
Esenyurt’ta nefes kesen operasyon, polis kamerasına da saniye saniye yansıdı. Görüntülerde Hollanda’dan gelen K.E. isimli zanlı E-5 yolu kenarında valiz içerisinde uyuşturucu haplarla birlikte bekliyor. Daha sonra alışveriş merkezinin önünde uyuşturucuyu teslim alacak olan A.G. ile buluşan zanlı burada teslimatı yapıyor. Zehir dolu valizi teslim alan A.G. uyuşturucuyu aracın bagajına koymasıyla polis operasyon düğmesine basıyor. Bu esnada polisi fark eden zanlılar E-5 yolunda aracı, polis üzerine sürerek ters yönde geri geri kaçmaya çalışıyor. Kaçmaya çalışırken iki defa aracı bariyerlere vurarak duran zanlılar polis tarafından hemen gözaltına alınıyor.
Öte yandan Türk asıllı Hollanda vatandaşı K. E.’nin GBT’sinde birçok suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Zanlının 4 hırsızlık, 6136 ateşli silahlı kanuna muhalefet ve uyuşturucu imalatı ile ticaretinden toplam 6 suç kaydının olduğu öğrenildi. Ayrıca zanlının üzerinde yapılan aramalarda ise 1 sahte kimlik ile ehliyet çıkarken emniyetteki ifadesinde kendisinin o saatte Bulgaaristan’dan gelecek olan 3 kaçak tarihi eser tablosunu beklediğini söylediği ifade edildi. Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandığı belirtildi.
(İHA)