BIST 10.086
DOLAR 32,26
EURO 34,86
ALTIN 2.432,64
HABER /  GÜNCEL

Düzenli ve çevreci sokaklar geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yazılı açıklamada düzenli ve çevreci sokaklar için çalışma başlattığını bildirdi.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaldırımları düzgün, bisiklet yolları bulunan ve düzenli çöp kutularının olduğu çevreci sokaklar için çalışma başlattı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, çevreci proje sunan belediyelere İller Bankasının verdiği hibenin artırılacağını ifade etmesi üzerine Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünün harekete geçtiği bildirildi.

Belediyelerin, çanak anten ve tabela düzenlemeleriyle, çevreci sokak ve çevreci park uygulamalarını hayata geçirmeleri için teşvik edildiği vurgulanan açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar'ın yurt dışındaki çevreci projelerin iyi incelenmesi ve bunun Türkiye'de nasıl uygulanabileceği hakkında fikir yürütülmesi konusundaki uyarıları da hatırlatıldı.

Açıklamada, Çevre Yönetim Genel Müdürü Mehmet Baş'ın şu ifadeleri de yer aldı:

DÜZENLEMEDE ENGELLİ VATANDAŞLARDA DÜŞÜNÜLECEK

"Bordürüyle, kaldırımıyla sokaklarda düzenleme yapılacak. Belki bisiklet yolu olacak onun kenarında, daha çevreci sokak olacak. Düzenlemede engelli vatandaşlar da düşünülecek. Engelli vatandaşların rahatlıkla girip çıkabileceği kaldırımlar düzenlenecek. Çevreci sokak projesiyle, insanların rahat gezip dinlenebilecekleri, alışverişini yapabilecekleri sokakların oluşturulmasını hedefliyoruz."