BIST 10.099
DOLAR 32,23
EURO 34,80
ALTIN 2.421,67
HABER /  GÜNCEL

PKK'lı olmakla suçlanan akil insan konuştu

KESK ve bağlı sendikaların 72 üye ve yöneticisinin, ''PKK/KCK terör örgütüne üye oldukları'' iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

Abone ol

İNTERNETHABER - O 'Akil İnsanlar' heyetine seçildi. Durumu tam bir traji-komedi... Zira 'akil insan' aynı zamanda 'PKK'lı olma ithamıyla' yargılanıyor.

Bu konuda ilk kez konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Akil İnsanlar Heyeti'nde yer almasıyla ilgili, "Bir yandan yargılanma yani bir yandan terörist, bir yandan akil insan. Bu benim şahsımda bu ülkenin trajedisi. 30 yıllık savaşın trajedisi" dedi.

Özgen, sendika üyeleri ve yöneticilerinin yargılandığı dava öncesi Ankara Adliyesi önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Akil adamlar listesinde adınız yer alıyor, bu ilişkiyi nasıl değerlendiriyorsunuz, içeride nasıl bir savunma yapacaksınız" sorusu üzerine Özgen, "Aslında bizim şahsımıza, konfederasyonumuz KESK'e, KESK'in şahsında Türkiye'deki emek, meslek örgütlerine muhalif kesimlere yönelik bir dava. Bunu defalarca ifade ettik. Bu dava aynı zamanda yürütülen güvenlik konseptinin ne kadar acımasızca muhalif kesimler üzerinden uygulandığının bir gerçeğidir. Buradan hareketle tüm muhalif kesimler TMK bünyesinde yasa dışı örgüt ilişkisiyle, terör ilişkisiyle yargılanıyor. Biz de bundan nasibimizi alıyoruz" diye konuştu.

TRAJEDİ

KESK'in kurulduğu günden beri emek ve demokrasi mücadelesi verdiğini vurgulayan Özgen, şunları dile getirdi:

"Elbette gelişen diyaloğa ve müzakere sürecinde KESK'in söylediği ve söyleyeceği çok şey olacak. Buna benim de çağrılmam ve davet edilmem belli oranda diğer emek, meslek örgütleriyle nasıl bir davet ilişkisi varsa aynısı benim içinde geçerlidir. Yani özel bir durum söz konusu değildir. Bir yandan yargılanma. Yani bir yandan terörist bir yandan akil insan. Bu benim şahsımda bu ülkenin trajedisi. 30 yıllık savaşın trajedisi ve 150 yıldır çözümlenemeyen Kürt sorununun trajedisidir. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum." 

 Özgen'in "Ceza almanız durumunda tavrınız ne olur" sorusuna da cevabı "Ceza aldığım durumda tavrım yani, hukuksal olarak mücadelemi devam ettireceğim" şeklinde oldu.