BIST 10.092
DOLAR 32,35
EURO 34,66
ALTIN 2.409,15
HABER /  GÜNCEL

TC'yi kaldıran isimlerden biri istifa etti

TC'nin kaldırılmasında zorla imza attığı iddia edilen Mustafa Aksoy görevinden ayrıldı.

Abone ol

Toplum sağlığı merkezlerinde bulunan T.C. yazısının kaldırılmasıyla ilgili olarak hazırlanan genelgeye imza atan Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Mustafa Aksoy görevinden ayrıldı. Aksoy'un TC ibaresinin kaldırılmasına karşı çıktığı ancak imzaladığı iddia edildi.

Akşam'ın haberine göre Aksoy, Sağlık Bakanlığı’na gönderdiği yazıda görevinden ayrılmak istediğini ve doktorluk görevine dönmeyi arzuladığını dile getirdi. Bakanlığın istifa dilekçesini onayladığı ve Aksoy’un görevinden yarıldığı öğrenildi.

PERSONELİ TOPLADI, HELALLİK İSTEDİ

Aksoy, bu sabah kurum personeli ile C toplantı salonunda bir araya gelerek veda konuşması yaptı. Aksoy, kurum personeli ile yaptığı 1.5 yıllık çalışma için teşekkür ederek, helallik istedi. ‘Hakkınızı helal edin’ diyerek kurumdan ayrılan Aksoy’un TC yazısı yüzünden istifa ettiği öğrenildi.

TC TARTIŞMASI ÇIKMIŞTI

Ayrılma girişimini 2 hafta önce yaptığı iddia edilen Aksoy, 4 Ekim 2012’de kurum başkanı olarak imzaladığı genelgede Toplum sağlığı merkezlerinde TC ibaresinin bulunmasına gerek olmadığı belirtilmişti. Bu genelgeye dayanarak Türkiye’deki toplum sağlığı merkezlerindeki tabelalarda TC ibaresi çıkartılmıştı.

Olayın vatandaşlar tarafından fark edilmesi üzerine, özellikle sanal dünyada tepkiler artmıştı. İnternet ortamında verilen tepkiler üzerine MHP ve CHP milletvekilleri de Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti. Bakan Müezzinoğlu, dün akşam yaptığı açıklamada bakanlıkta TC ifadesinin yer alacağını, ama toplum sağlığı merkezlerinde gerek olmadığını dile getirmişti.

TC ifadesinin kaldırılması üzerine özellikle facebook’ta kayıtlı bulunan 9 milyon kişinin profilinin önüne TC yazısını koyduğu iddia edilmişti.