BIST 10.074
DOLAR 32,34
EURO 34,66
ALTIN 2.415,18
HABER /  GÜNCEL

Dicle Üniversitesi: Çatışmalarda 3. gün

Diyarbakır'da BDP-PKK çizgisindeki öğrencilerle Hizbullahçı olduğu söylenen öğrenci grubu arasındaki çatışmalar sürüyor. Bu sabahki çatışmada yaralananlar olduğu belirtiliyor. BDP Genel Başkanı Demirtaş da üniversitede.

Abone ol

Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi'nde öğrenciler arasında hafta başından beri süren çatışmalar bu sabah saatlerinde yeniden şiddetlendi.

Barış ve Demokrasi Partisi ile PKK çizgisini benimseyen öğrenciler sabah saat 10.00 sıralarında basın açıklaması yapmak isterken, İslamcı olarak bilinen ve Hizbullah hareketine yakın olduğu belirtilen öğrencilerle karşı karşıya geldi.

Çıkan çatışmada en az 1 öğrencinin ağır yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor. Yaralanan öğrencinin, İslamcı gruptan olduğu sanılıyor.

Yaralı öğrenci sayısının AA 2, DHA ise 3 olarak duyurdu.

Polis fakülteleri kuşattı

Evrensel gazetesinin Diyarbakır Temsilcisi Mehmet Aslanoğlu'nun belirttiğine göre, polisin kuşattığı fakülte binaları içinde de çok sayıda yaralı öğrenci var. Polis, bina içindeki öğrencileri gözaltına almaya çalışıyor.

BDP Genel Başkanı ve Hakkari Milletvekili Selahattin Demirtaş ile Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk da üniversitede.

Demirtaş ve Tuğluk'a, BDP ve Emek Partisi ile çeşitli sendika temsilcilerinin bulunduğu Halkların Demokratik Kongresi heyeti ve Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi eşlik ediyor.

Tuğluk, dün üniversiteden ayrılırken polis bir grup öğrenciye müdahale etmiş ve milletvekilinin kafasına şişe isabet etmişti.

DTK'dan yapılan açıklamada, "polisin provokasyonu bahane ederek gençlere saldırdığı" öne sürülerek, Tuğluk ve BDP'li milletvekili Mülkiye Birtane'nin saldırıya uğradığı belirtildi.

Fırat Haber Ajansı'nın aktardığına göre, açıklamada şöyle denildi: "Üniversite çıkışında da Eş Başkanımızın arabasının önü kim olduğu ve kimlerle bağlantılı oldukları karanlık olan bir grup tarafından kesilmeye çalışılmıştır. Kimsenin halkımızın sağduyusunu ölçme hakkı yoktur. Bu tür saldırıların ne yurtsever gençliği ne de gençlikle bir bütün olan kongremizi ve halkımızı yıldırmayacağı açıktır."

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise öğrencilere çağrı yaparak, ''Soğukkanlı olun. Özellikle Kürt gençlerin birbirlerine düşmesi, çatışması, en başta Kürt halkına, onun mücadelesine ve sürece zarar verir'' diye konuştu.

Olayların, Bilge Gençlik Kulübü tarafından "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Peygamber Efendimiz" konulu konferansla ilgili bildiri dağıttığı sırada çıktığı öne sürülüyor.