BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Dünya şaşkın! Trump terketti ve Kim Jong görüşmesinde kriz

ABD yönetimi Trump ve Kuzey Kore lider arasında yapılan görüşmeye dair açıklama yaptı. Tarihi zirveye dair açıklama şok etkisine neden oldu.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un arasında Vietnam'da yapılan zirvenin ikinci gün görüşmelerinden son dakika haberi geldi. Trump ile Kim Jong Un arasındaki görüşmede anlaşma sağlanamadığı açıklandı

İlk olarak geçtiğimiz yıl Haziran ayında Singapur'da bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un, bu kez Vietnam'ın başkenti Hanoi'de bir araya geldi.

İki lider, dün merakla beklenen zirvede akşam yemeği öncesi el sıkışarak ve gülümseyerek basına poz verdi. Akşam yemeği ile başlayan zirvede ikili samimi davranışlar sergiledi.

1 saat 42 dakika sonra...
Metropole Otel’deki yemekte Kim ile bir araya gelen ABD Başkanı Trump, bir saat 42 saat sonra otelden ayrıldı. Trump, Hanoi'deki zirvenin ardından Washington'a hareket edecek.

Tören düzenlenecekti
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Vietnam'ın başkenti Hanoi'de ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un arasındaki zirvede anlaşma sağlanamadığını duyurdu. İki liderin görüşmesi, anlaşmanın imzalanacağı tören olmadan kesildi.

Tek tek ayrıldılar
İki lider, imza töreni ve görüşmelerinin devam etmesi beklenirken Metropole Hotel'den ayrı ayrı ve beklenenden 2 saat erken ayrıldı.

Çözüm zaman alacak

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo; "ABD'nin istediği bir sonuca ulaşamadık, daha fazla şey istedik onlardan ancak hazır değillerdi. Başkan da söylemiştik, bu çözüm zaman alacak demiştik. Çalışmaya devam edeceğiz. Tüm dünyanın istediği Kuzey Kore'nin nükleerden arındırılmasını sağlayacağız. Liderlerin görüşmeleri olumlu oldu"

Kim enteresan biri
ABD Başkanı Donald Trump, canlı yayında şu ifadeleri kullandı:
-"Kim Jong Un enteresan bir karakter. Birçok seçeneğimiz vardı, şu anda bu seçeneklerin hiçbirini kullanmama kararı aldık. Çok enteresan iki gün geçirdik. Bazen masadan uzaklaşmak gerekir."

-'Bir vizyona sahip ama bizimle aynı vizyona sahip değil, bu nedenle uzaklaşma istedik."

-"Yaptırımların kaldırılmasına karşılık, nükleerden arındırılmasını istedik, ama buna hazır değiller. Ülkeyi karış karış tanıyoruz, istediğimizi almalıyız, başka yolu olamaz."

 Bana söz verdi
-"Kim Jong Un, dün bana daha fazla nükleer ve roket testi yapmayacaklarının sözünü verdi. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Google'ın yerel seçim tahminleri İstanbul İzmir Ankara'da hangi aday önde?
Foto Galeri Google'ın yerel seçim tahminleri İstanbul İzmir Ankara'da hangi aday önde? Galeriye Gözat