BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.434,74
HABER /  POLİTİKA

Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı

MERSİN'de İYİ Parti'den aday olamayan Burhanettin Kocamaz, ''İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Devlet eski bakanı Ayfer Yılmaz olacak, kendisini destekliyorum.'' dedi.

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Burhanettin Kocamaz'ın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olamayacağına ilişkin Mersin İl Seçim Kurulu kararına, Demokrat Partinin yaptığı itirazı reddettikten sonra hareteke geçen İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Mersin'de yeni bir isimle seçime gireceklerini söyledi.

Akşener: Yeni bir adayımız var
Meral Akşener, "Mersin'de yeni bir isimle seçime gireceğiz, bugün gün içerisinde bildireceğiz. Mersin'de yarıştan kopmuş değiliz. Size bir süprizimiz olacak. Adayımız var kazanacak bir aday. Yeni bir isim ama bildiğiniz bir isim." ifadelerini kullandı.

Kocamaz: Ayfer Yılmaz olacak
Mersin'de İYİ Parti'den aday olamayan Burhanettin Kocamaz, Meral Akşener'den önce davranıp bombayı patlattı. Kocamaz, ''İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Devlet eski bakanı Ayfer Yılmaz olacak, kendisini destekliyorum.'' dedi.

Eski bakan Ayfer Yılmaz kimdir?

2017 yılında İYİ Parti’ye katılan 1956 Ankara doğumlu Ayfer Yılmaz, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Bonn Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşavir Yardımcılığı, Hazine Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığı, Hazine Müsteşarlığı, Dünya Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası Türkiye Başkanlığı görevleri yaptı.

1996 yılında DYP İçel milletvekili seçilen Ayfer Yılmaz, Mesut Yılmaz başbakanlığında kurulan ANAYOL ve Necmettin Erbakan'ın başbakanlığında kurulan REFAHYOL hükümetlerinde devlet bakanı oldu. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Yerel seçimde HDP seçmeni kime oy verecek Antalya Adana Mersin...
Foto Galeri Yerel seçimde HDP seçmeni kime oy verecek Antalya Adana Mersin... Galeriye Gözat