BIST 10.289
DOLAR 32,22
EURO 34,73
ALTIN 2.455,57
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım'dan Zeytinburnu'nda Suriyeli mesajı : 'Kulağından tutar...'

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da konuştu. Türkiye'de bulunan Suriyeliler ve güvenlik meselesine değinen Yıldırım "Kanunsuz iş yapanın kulağından tutar bu şehirden göndeririz" dedi.

Abone ol

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Zeytinburnu'nda sektör buluşması kahvaltısında konuştu. Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ömer Arısoy'un da katıldığı buluşmada Türkiye'de bulunan Suriyeliler ve güvenlik meselesine değinen Yıldırım "Kanunsuz iş yapanın kulağından tutar bu şehirden göndeririz" dedi.

Güvenliğin her şeyin önünde olduğuna dikkat çeken Yıldırım, kimsenin insanımızın huzurunu bozmaya hakkı olmadığını vurguladı. Bu konuda taviz vermek niyetinde olmadıklarını belirten Yıldırım, şu şekilde konuştu:

"Şartların oluşmasını beklemeyiz, kanunsuz iş yapanın kulağından tutar bu şehirden göndeririz. Ama bir yandan hükümetimiz bunların şartlarının iyileştirip, memleketlerine göndermek için bir program için çalışıyor.

Hoş bir seda bırkmak lazım

Biz gurbetçilerimiz var, yıllardır orada yaşıyorlar. Ne kadar iyi şartlarda olsalar da onlarla görüştüğümüz zaman ülkelerine dönmek için can atıyorlar. Bülbülü altın kafese koymuşlar, illete vatanım demiş. Bu insanlar gidecek ama burada hoş bir seda bırakmamız lazım.

Türkiye'nin yaptığını yapan yok
Bunların her biri döndüğünde bizim gönüllü elçimiz, kalacak olanlar da olabilir. Yani yük olmuyorsa, bu ülkeye bu topluma yük olmuyorsa yükünü alıyorsa o da mümkün. Lütfen empati yapın. Yerinden yurdundan edilenlerin sayısı 75 milyonu buldu. Bunlar vatansız. Türkiye'nin şu yaptığını dünyada yapan başka ülke yok.

Misafirler kurallara uymalı
Biz aferin almak için yapmıyoruz. Biz inancımızın gereğini yapıyoruz. Bizim misafirlerimizin de ev sahiplerinin kurallarına uymak gibi bir durumu var. Haddi aşan olursa gereği yapılır. İstanbul’da yapacak çok işimiz var. Bütün bunları yapmak için önce durmak yok yola devam"

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Son yerel seçim anket sonuçları Reuters yayınladı İstanbul ve Ankara'da çok konuşulacak sonuçlar
Foto Galeri Son yerel seçim anket sonuçları Reuters yayınladı İstanbul ve Ankara'da çok konuşulacak sonuçlar Galeriye Gözat