BIST 9.884
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.445,71
HABER /  DÜNYA

Dünya Obama'nın bu pozunu konuşuyor!

İran'ın nükleer çalışmaları konusunda gerilim tırmanırken ABD'den de çok farklı hamleler geliyor

Abone ol

Kum şehri yakınlarında yeni nükleer yakıt tesisi bulunduğunu açıklayan İran'ın faaliyetlerine ilişkin yeni tartışmalar süredursun, Hürmüz Boğazı'nda savaş gemileri, denizaltılar, hovercraflar ve savaş uçaklarının katıldığını yeni bir tatbikat başlatması da Ortadoğu'yu iyice ısıttı…

Tam da bu sırada ABD tarafından basına ilginç bir poz servis edildi. Reuters tarafından ‘İran'la ilgili hazırlanan son raporun Başkan'a sunulduğu toplantı' başlığıyla servis edilen fotoğrafta, ABD Başkanı Obama , stratejik danışmanları Ben Rhodes ve David Axelrod'la Oval ofiste oldukça rahat bir ortamda sohbet ederken görülüyor.

abd-psikolojik-savasi-abartti--2915502.jpeg

BEN ÇOK RAHATIM

Meyve tabağına doğru uzattığı bacaklarıyla ‘ben çok rahatım' mesajı veren Obama, İran'a da ‘pek umrumda değil yaptıklarınız' mesajı gönderiyor.

Bilindiği üzere ABD Başkanı'nın Oval Ofiste çektirdiği fotoğraflar, son dönemde Amerikan çıkarları için psikolojik harp unsuru olarak kullanılmaya başlanmış, birçok pozuna farklı anlamlar yüklenmişti.
obama-beyzbol-sopasi.jpg
BEYZBOL SOPALI POZU TÜRKİYE'DE OLAY OLMUŞTU

Barack Obama, Oval Ofiste verdiği bir fotoğrafla da Türkiye'de uzun süre konuşulmuştu. Fotoğraf Başbakan Erdoğan ile olan telefon görüşmesi sırasında çekilmişti.

Fotoğrafta Obama'yı, Erdoğan ile konuşurken elinde bir "beyzbol sopası" tutarken gösteriyordu.

Bu "fotoğraf" Türkiye'nin gündemine "Ankara'ya sopa gösteriyor" başlığıyla girmişti.

Geride bıraktığımız Ağustos ayında yayınlanan fotoğraftaki görüşme Suriye üzerine gerçekleşmişti.

36 dakika süren görüşmenin fotoğrafı Beyaz Saray'ın resmi sitesinde yayınlanınca ortalık hayli karışmıştı.

Türkiye'de fotoğraf büyük gürültü koparınca Beyaz Saray açıklama yapıp, "özel bir mana aranmaması" gerektiğini duyurmuş ve "Obama’nın bir beyzbol fanı (hayranı) ve Chicago White Sox taraftarı olduğu” söylenmişti.