BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,53
ALTIN 2.382,78
HABER /  EKONOMİ

Yılın son özelleştirmesi sahibini buldu!

2012 yılının son özelleştirmesi olan Seyitömer Termik Santrali için en yüksek teklif 2,248 milyon dolarla yeni sahibini buldu.

Abone ol

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Seyitömer Termik Santrali ile Santral tarafından kullanılan taşınmazların, Seyitömer Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınır ve taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi sona erdi.

Yaklaşık 2 saat süren ihaleyi 2 milyar 248 milyon dolarla en yüksek teklifi Çelikler İnşaat verdi.

2012'NİN SON ÖZELLEŞTİRMESİ

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Seyitömer Termik Santrali ile Santral tarafından kullanılan taşınmazların, Seyitömer Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınır ve taşınmazların nihai pazarlık görüşmesinin elemesiz turunda en yüksek teklif 1 milyar 200 milyon dolar oldu.

İHALEDE İLK RAUND

Seyitömer Termik Santrali ile Santral tarafından kullanılan taşınmazların, Seyitömer Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınır ve taşınmazların nihai pazarlık görüşmesinin 1. elemeli turunda en yüksek teklif 1 milyar 600 milyon dolar olurken en düşük teklifi veren Özkar İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ile Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ elendi.

İHALEYE KİMLER KATILDI

Seyitömer Termik Santrali özelleştirilmesi ihalesine; Torunlar-Eren Ortak Girişim Grubu, Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, Altek Alarko Elektrik Santralları Tesis İşletme ve Ticaret AŞ, D Enerji Üretim ve Yatırım AŞ, Ayen Enerji AŞ, Park Holding AŞ, Özkar İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Aksa Enerji Üretim AŞ, Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ, Eti Bakır AŞ, Bilgin Enerji-Suba Ortak Girişim Grubu, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ, IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ-Fernas İnşaat A.Ş. Ortak Girişim Grubu, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ-Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu katılıyor.