BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.398,66
HABER /  GÜNCEL

Dünyanın aradığı kadın İstanbul'da öldü

Azerbaycan'da milletvekili seçimleri için rüşvet pazarlığına aracılık ettiği iddiasıyla İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Azeri kadın İstanbul'da hayatını kaybetti

Abone ol

Rüşvet pazarlığı sırasında görüntüleri ortaya çıkan Sevinç Babayeva Azerbeycan'dan Türkiye'ye kaçtı. İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Azeri kadın dün gece Beylikdüzü'de özel bir hastanede yaşamını yitirdi.

NEREDE KALDIĞI ÖĞRENİLEMEDİ

İddiaya göre, Azerbaycan'da rüşvet pazarlığı sırasında çekilen görüntüleri ortaya çıkınca hakkında yakalama kararı çıkartılan Sevinç Babayeva (40) Türkiye'ye kaçtı. Türkiye'ye nasıl girdiği ve nerede kaldığı öğrenilemeyen Babayeva dün rahatsızlandı.

İlk olarak Esenyurt Devlet Hastanesi'ne, ardından da Beylikdüzü'ndeki özel bir hastaneye kaldırılan Babayeva hayatını kaybetti.

SAHTE TÜRK KİMLİĞİ ÇIKTI

Babayeva'nın üzerinden hem sahte Türk kimliği hem de kendi kimliği çıktığı öğrenildi. Sevinç Babayeva'nın oğlu Ayxan M.'nin Bakü'de savcılığı arayarak, annesinin İstanbul'da bir hastanede kalp hastalığından vefat ettiğini bildirdiği iddia edildi.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

Babayeva'nın adının ülkesinde rüşvet iddialarına karıştığı ve milletvekili seçimleri için rüşvet pazarlığına aracılık ettiği iddiasıyla İnterpol tarafından kırmızı bültenle arandığı öğrenildi. Babayeva'nın Türkiye'de nerede kaldığı ve ülkeye nasıl girdiğinin araştırıldığı belirtildi.
Öte yandan, Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosluğu yetkililerinin de hastaneye gelerek bilgi aldıkları öğrenildi.