BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.436,60
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Erdoğan'ı istemiyorsan parasını da alma

Göktürk 2'nin fırlatılışı sırasında ODTÜ'de yaşanan olaylara Beyazıd Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Metin Doğan ve THK Rektörü Prof.Dr.Ünsal Ban'dan açıklama geldi.

Abone ol

Başbakan’ın katıldığı Göktürk 2 töreni sırasında yaşanan olaylardan dolayı ODTÜ’yü kınayan üniversite rektörlerinden ilginç açıklamalar geldi.

Radikal Ankara Haber Müdürü Ömer Şahin’in TRT Türk’deki “Görüş Farkı” programında açıklama yapan Yıldırım Beyazıd Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Metin Doğan, "Bizdeki özgürlük ortamı Oxford'da yok" dedi.

THK Rektörü Prof.Dr.Ünsal Ban ise, '' Bazı öğretim üyeleri ve akademisyenler Başbakan’ı kampüste istemiyoruz diyor. Ama o Başbakan’ın, hükümette yer alan bakanların verdiği maaşları alıyorsun. O zaman ne yapacaksın? Eğer samimiysen görüşünde bırakacaksın maaşını da koyacaksın ya da diyeceksin ki bu hükümetin yer aldığı bir sistemde görev alamam, istifa ediyorum dersin.”dedi.

BİZDEKİ ÖZGÜRLÜK ORTAMI OXFORD'DA YOK

Radikal Ankara Haber Müdürü Ömer Şahin’in TRT Türk’deki “Görüş Farkı” programında niye bildiri yayınladıklarına açıklık getiren Yıldırım Beyazıd Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Metin Doğan, “Bizdeki özgürlük ortamı Oxford’da yok” dedi. Türk Hava Kurumu Rektörü Prof.Dr.Ünsal Ban ise,”Haklının yanında durmak, yandaşlıksa evet...Yandaşlık olarak görülüyorsa, evet” diye konuştu.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Doğan, Ömer Şahin’in “Oxford’daki, Harvard’daki öğrencinin özgürlüğü sizde var mı?” sorusuna, “Bizde daha fazla var. Siz hiç Oxford’da ya da Harvard’da molotof kokteyli atacağını düşünebiliyor musunuz?”sözleriyle karşılık verdi.

Türk Hava Kurumu Rektörü Ünsal Ban’ın aynı soruya yanıtı, “Yurt dışındaki bir çok üniversiteyi gördük içinde olduk, okuduk. Yani inanın Türkiye’de sağlanan özgürlük ve ya Türkiye’de sağlanan eylem şekli bu üniversitelerin hiçbirinde söz konusu olamaz”oldu.

HAKLININ YANINDA DURMAK YANDAŞLIKSA...

THK Rektörü Ban, yayınladıkları bildiriden sonra kendilerine yönelik “Yandaş Rektör” nitelemesi yapıldığını söyleyerek şöyle devam etti: “Bakın, haklının yanında durmak, yandaşlıksa ,evet… Bakın. Haklının yanında durmak, yandaşlıksa evet… Ben şahsım adıma bunu söylüyorum, yandaşlık olarak görülüyorsa evet. Çok farklı bir olay olsaydı, çocuklar orada oturarak eylemlerini yapıyor olsalardı, polisler de orada oturan çocuklara müdahale etmiş olsalardı, bunun tersini savunurduk. Oturarak eylem yapıyor olsalardı, birkaç yazıyla ya da şarkı söyleselerdi v.s. Tamam derdi. Hiç problem yok. Ama sen Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakan’ı gelmiş, bir mutlu gün yaşanıyor. Ortada büyük bir olay var”

Rektörler, Şahin’in , “Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin başına böyle bir olay gelse aynı tavrı gösterirmiydiniz?” sorusuna, “Evet,gösterirdik” yanıtını verdi.

BAŞBAKAN'I İSTEMİYORSAN PARASINI DA ALMA

THK Rektörü Prof.Dr.Ünsal Ban, ODTÜ’de yaşanan olayları Atatürk vizyonuna düşmanlık olarak değerlendirirken, üniversite yönetimini de sert bir dille eleştirdi.

” Bazı öğretim üyeleri ve akademisyenler Başbakan’ı kampüste istemiyoruz diyor. Ama o Başbakan’ın, hükümette yer alan bakanların verdiği maaşları alıyorsun. O zaman ne yapacaksın? Eğer samimiysen görüşünde bırakacaksın maaşını da koyacaksın ya da diyeceksin ki bu hükümetin yer aldığı bir sistemde görev alamam, istifa ediyorum dersin.”