BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,85
ALTIN 2.439,13
HABER /  POLİTİKA

Kışanak hüngür hüngür ağladı

Uludere'nin birinci yıldönümü anma etkinliğine katılan BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak Kürtçe ağıtlar yakıldığı sırada gözyaşlarına boğuldu

Abone ol

Geçtiğimiz aylarda cezaevlerinde açlık grevi yapan tutukluların sağlık durumlarını anlatırken kürsüde gözyaşlarını tutamayan Kışanak, bu kez Uludere'de hayatını kaybedenler için yakılan Kürtçe ağıtlar sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Bugün, Şırnak’ın Uludere İlçesi Ortasu Köyü’nde 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın birinci yıldönümü...

Şırnak'ın Gülyazı Köyü'nde düzenlenen anma etkinliğinde ölenlerin yakınlarının yanı sıra BDP'li vekillerde tam kadro yer aldı.

KIŞANAK AĞLADI

Tören sırasında yükleselen ağıt bir anda havayı değiştirdi. Aileler gözyaşlarına boğulurken, kameralar Gültan Kışanak'a döndü. Kışanak da bu haldeydi;

gültan-kişanak-ağladi-1.jpg

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, gözyaşlarını dindirmekte uzun süre zorlandı. Hıçkırı hıçkıra ağlayan Kışanak, törenlerde konuşma yapmadı.

gültan-kişanak-ağladi.jpg

DOĞU'DA ULUDERE İÇİN KEPENKLER KAPALI

Öte yandan Uludere olayının birinci yıldönümü nedeniyle Hakkari merkezi ile ilçelerinde esnaf kepenk açmadı. İlde sadece eczane ve fırınlar açık. Polis ise yıldönümü olayları nedeniyle alarma geçmiş durumda.

Güvenlik güçleri Şırnak çıkışında da yoğun güvenlik önlemleri aldı.